Jazz & Blues
met o.a. Ana Popovic en Oberg
uitgaanscentrum Brothers, Bunnik
31 januari 2010

Ana Popovic

Verslag: Arie Verheul ; Foto’s: Willem Nagtegaal

De mannen van BluesinWijk hebben deze winter iets met kou en sneeuw. Net als twee weken geleden bij de blueskroegentocht in Wageningen lag er ook zondagmiddag 31 januari opnieuw veel sneeuw in midden Nederland. Dat weerhield ze er echter niet van om de 2 bluestoppers te gaan zien in uitgaanscentrum Brothers in Bunnik waar de Rotary hun jaarlijkse Jazz&Blues organiseerde. Ook deze keer weer voor het goede doel. De hele opbrengst (10.000 euro) ging naar Pension Singelzicht, centrum voor dak- en thuislozen in Utrecht.

Ana Popovic

“Onze” Ana Popovic deed op haar Europese tour Bunnik even aan en hoe! Ana en haar band waren goed op dreef. Veel bezoekers zagen haar niet eerder, keken hun ogen uit en waren verrast door haar gitaarspel. De zaal droeg haar op handen en was laaiend enthousiast. Ook haar Groningse bassist Ronald Jonker weet hoe hij het publiek moet verwennen met een basgitaar. Enthousiast wervelde hij over het podium. Na afloop had BluesinWijk een kort gesprekje met Ronald. “Ik speel met enorm veel plezier in deze band van Ana. Met haar spelen we overal op de wereld en dat maakt het extra leuk. Je komt nog eens ergens. Ik geniet er echt van”. De hele band had er plezier in, Ana zelf niet in het minst. Ook de Italiaanse toetsenist kan er overigens ook wat van. Tijdens de toegift speelde hij een indrukwekkende solo, die klonk als een klok.

Oberg

De 2e bluesact was Oberg, onze Haagse “oude” rakker met zijn nieuwe band. De Wijkse bluesmannen zagen hem eerder in Culemborg en hun blues is nog steeds prima in orde. Oberg en Mick Hup speelden de sterren van de hemel. Al vaker is gezegd dat zangeres Liane Hoogeveen een echte aanwinst is en dat maakte ze ook in Bunnik weer helemaal waar. Als Ana Popovic ook zo’n krachtige stem zou hebben was haar show helemaal compleet.

Tevreden gingen de Wijkse Bluesmannen weer naar huis. Hun volgende stop is 20 februari in de IJsbreker in Leusden bij het Warchildconcert van Stichting Blues Amersfoort met de Veldman Brothers, de Twelve Bar Blues Band en Charles Adrian.

==========

Verslag ingestuurd door Eric Hopman met foto’s van Nelson Santos

Ik ben geen frequente concert ganger, maar kan heel goed genieten van muziek.
Heb vandaag onder andere kunnen genieten van Ana Popovic en Ted Oberg.

Zoals zo vaak was ik weer eens te vroeg aanwezig. Na een klein half uurtje buiten te hebben rond gehangen gingen dan toch de deuren open.
Ik had vreselijke zin in een bak koffie helaas slechts fris en bier te verkrijgen. Oké, dan maar een colaatje en wat rond lopen. Ana Popovic zou starten op 15.30 dus we konden rustig op zoek naar de zaal waar zij zou spelen. Bij de zaal aangekomen zagen we mensen bezig met de soundcheck. Zo ook Ana, een heel normaal vrouwtje kwam op het podium (had zomaar een vaste klant van m’n stamkroeg Willem Slok kunnen zijn) plugde haar gitaar in, en begon wat te spelen. Slechts dit kwartiertje sound checken maakte mijn dag al goed.
Helaas moesten wij de zaal verlaten voor de officiële opening van de Jazz & Blues in Brothers.

Ana Popovic

Dan, eindelijk! Ana gaat beginnen en wij hebben een mooie plek dicht bij het podium in een verder goed gevulde zaal.
Samen met de rest van haar band speelde zij veel nummers van haar laatste cd “Blind For Love “ en deed mij bijna vergeten dat ze niet alleen op het podium stond, ik zag en hoorde alleen maar haar spelen. In mijn ooghoeken echter zag ik dat de bassist zich helemaal gaf, waardoor de aandacht op hem werd gericht. Wat een waanzinnig goeie bassist, die er tevens een geweldige show van maakt op het podium.

Ana Popovic

Het nummer Blues For M gaf mij kippevel, wat een mooi nummer.
Bij de song Navajo Moon besefte ik pas dat Ana een van de weinige vrouwen is die mij doet vergeten dat ik een nicotine verslaafde ben, tijdens heel haar optreden heb ik niet een keer naar mijn baal zware shag verlangd.
Ze zeggen altijd dat de wereld klein is, dit blijkt ook uit deze bezetting van de band.
Ana Popovic oorspronkelijk uit Servië, de toetsenist Michele Papadia uit Spanje,
drummer Stephane Avellaneda uit Frankrijk en de bassist Ronald Jonker uit Groningen.
Hoe hebben ze elkaar gevonden denk ik dan. Een geweldig concert, kan er niets anders van maken.

Ana Popovic

Ted Oberg
Na vlug wat nicotine opgezogen op naar de Beierse zaal, daar was Ted Oberg al bezig.
Moet eerlijkheidshalve wel eerst vertellen dat ik niet zo goed op de hoogte ben van zijn muziek Wat ik echter hoorde was heerlijke rockblues, goed samen spel met Mick Hup op de lead guitar en Nico Heilijgers op de bas. Ik ben een vervent blues luisteraar en ken ook wat
blues zangeressen oa. Vala Cupp die onder andere zong bij Michael Osborn, helaas te vroeg overleden maar ook een Lou Ann Barton die begonnen is bij Stevie Ray Vaughan en binnenkort te horen is samen met zijn broer Jimmie Vaughan op het Highlands Festival.
Maar wat ik vandaag hoorde deed mij bijna Ana Popovic vergeten, en dat was de stem van Liane Hoogeveen, wat een stem, wat een kracht in haar strot…………. Deze dag ga ik niet gauw vergeten.

Oberg

Oberg

Oberg


Ook op Blues Magazine ...