Gov’t Mule
Hof ter Lo / Trix – Antwerpen (Belgie)
7 november 2009

Gov't Mule

» KLIK HIER VOOR DE FOTO GALLERIE / DIASHOW VAN GOV’T MULE ! «

Tekst : Gerrit Harmsen | Foto’s : Marco van Rooijen

Aangekomen bij het Hof Ter Lo waren er in de rij voor de ingang verschillende talen te horen.
Zeker 5 nationaliteiten waren naar Antwerpen getogen om de band van Warren Haynes te zien. Tergend langzaam liep de zaal vol om bij een ruime 600 man te blijven steken.
Tussen die 600 man vielen uiteraard erg veel fans met “Allman Brothers’ shirtjes te ontdekken. Niet verbazend dus dat de gemiddelde leeftijd deze avond ver boven de 40 leek te liggen. Bovendien bleken er veel echte “Die-Hard” fans te zijn waardoor het voor ondergetekende een bijzondere avond is geworden. Rond een groepje staan die alles, maar dan ook alles, meezingen geeft een heerlijke sfeer.

Vanaf het openingsnummer ‘Hammer & Nails’ had de band ieders aandacht te pakken en werd deze vast gepind met het andere oudje, ‘Soulshine’. Nu kon de band ‘echt’ beginnen en was het de beurt aan enkele nummers van de nieuwste release “By A Thread” die overal juichende kritieken heeft gekregen.
Via de pakkende songs ‘Broke Down On The Brazos’ en ‘Railroadboy’ zit de eerste set er op en hebben we, jawel het lijkt net theater, een pauze.

Gov't Mule

Hierna gaan we weer rustig verder en laat toetsenist Danny Louis, die eerder ook al gitaar werk deed, zijn veelzijdigheid zien door ook nog eens een prima deuntje op de trompet te blazen. Via ‘Need Your Love So Bad’ krijgen we te maken met een langdurige jam tijdens ‘Devil Likes It Show’ die overvloeit in een drumsolo. Samen zijn we 20 minuten verder en wat mij betreft net even te lang. Had liever nog een extra nummer van het laatste album gehoord… De Die-Hard fans genoten echter met volle teugen. Via de song ‘Steppin’Lightly’ en ‘Blind Man In The Dark’ komen we dan alweer bij de toegift wat ingezet wordt met een Robert Johnson cover.

Als de lichten aan gaan weten we dat nog een keer ‘we want more’ geen zin meer heeft. Gelukkig mag ik nog een keer naar de Melkweg in Amsterdam later deze maand. Hopelijk dreunt daar de bassdrum niet je borst binnen, iets minder volume had best gemogen.
Rest als laatste de organisatie en de bandleden te bedanken voor de mogelijkheid er bij te zijn en verslag te doen. Hieronder nog de setlist van deze avond.

Gov't Mule

Set 1
Hammer & Nails
Million Miles From Yesterday
Rocking Horse
Temporary Saint
Soulshine
Broke Down On the Brazos
Railroad Boy
Monday Mourning Meltdown
Sco-Mule

Set 2
The Shape I’m In
Monkey Hill
Need Your Love So Bad
Devil Likes It Slow
Drums > About To Rage
Steppin’ Lightly
Blind Man In The Dark

Encore
Come Into My Kitchen>
Look On Yonder Wall

Gov't Mule

Bandleden Gov’t Mule
Warren Haynes: zang & gitaar
Matt Abts: drums
Danny Louis: toetsen, trompet & gitaar
Jorgen Carlsson: bass

Gov't Mule

Gov't Mule

» KLIK HIER VOOR DE FOTO GALLERIE / DIASHOW VAN GOV’T MULE ! «

Website: www.mule.net
Myspace: www.myspace.com/govtmule


Ook op Blues Magazine ...