Amerikaanse rockband Gov’t Mule komt in november met hun Peace… Like A River World Tour naar Europa

Gov't Mule concert foto

12 november 2023 – Oosterpoort, Groningen
14 November 2023 – TivoliVredenburg, Utrecht
17 November 2023 – Koninklijk Circus, Brussel (B)

Ervaar de muzikale reis van Gov’t Mule, begeleid door hun twaalfde studioalbum, “Peace…Like a River”.

Gov't Mule concert aankondiging

Gov’t Mule, bestaande uit Warren Haynes, Matt Abts, Jorgen Carlsson en Danny Louis, staat bekend om hun muzikaliteit en soulvolle live optredens. Met een discografie die meer dan twintig jaar omspant, blijft de band wereldwijd het publiek boeien met hun unieke geluid, genre-overschrijdende muziek en onwrikbare toewijding aan hun vak.

Video: Gov’t Mule – Making Peace…Like a River

 
Hun nieuwste plaat “Peace…Like a River”, mede geproduceerd door Warren Haynes en John Paterno, biedt een samensmelting van structuur en spontaniteit. Het studioalbum mengt naadloos beknopte songcraft met de kenmerkende instrumentale verkenningen van de band, samengebonden door Haynes’ diepgaande lyrische thema’s. Een constellatie van getalenteerde gastartiesten, waaronder Billy F. Gibbons, Billy Bob Thornton, Ruthie Foster, Ivan Neville en Celisse, verrijken het album en tillen de luisterervaring naar buitengewone hoogten.

Reflecterend op de totstandkoming van het album, zegt Warren Haynes: “De meeste van deze nummers zijn geschreven tijdens de lockdown, maar ik heb er bewust voor gekozen om niet stil te staan bij Covid-centrische thema’s. In plaats daarvan wilde ik me verdiepen in de verschillende aspecten van de muziek. Ik wilde me verdiepen in de veranderingen die we allemaal meemaakten en de nieuwe waardering die we ontwikkelden voor dingen die vanzelfsprekend waren.”

Met hun niet aflatende toewijding aan het creëren van tijdloze muziek, streeft Gov’t Mule ernaar om naast de legendarische artiesten te staan die hen beïnvloed hebben. Haynes drukt zijn wens uit dat “Peace…Like a River” luisteraars meevoert naar een vervlogen tijdperk en zegt: “Ik hoop dat iemand naar dit album luistert en zich afvraagt of het in de jaren ’70 is gemaakt, omdat ze het toen gemist hebben!”.


Ook op Blues Magazine ...