George Thorogood and The Destroyers – “The Dirty Dozen”
Label: Capital Records
Formaat: CD
Datum release: 2009

George Thorogood and The Destroyers The Dirty Dozen

Terwijl iedereen die George Thorogood recentelijk aan het werk heeft gezien in Amsterdam en Eindhoven (zie verslag) nog nageniet van de uitstekende optredens aldaar, komt de platenmaatschappij met ‘nieuw’ materiaal op de proppen. Hoewel ‘nieuw’? Eigenlijk is ‘The Dirty Dozen’ een verzameling van 12 tracks waarvan de helft bestaat uit opnieuw opgenomen materiaal. Van de andere helft zouden er drie publieksfavorieten zijn en de andere drie nog niet eerder in de U.S. uitgebracht.
Willie Dixon’s ‘Tail Dragger’ op het menu is altijd prettig en als het een uitvoering betreft voorzien van een pittig Thorogood-sausje is dat een smakelijk begin.
In Diddley’s ‘Let Me Pass’ laat Thorogood horen de ultieme vertolker te zijn van Bo’s nalatenschap maar in‘Drop Down Mama’ van ‘Sleepy’ John Estes maakt George zich er wel heel makkelijk van af door slechts voort te borduren op de versie van John Hammond (die daar overigens prima mee wegkomt). ‘Born Lover’ van Muddy Waters krijgt een stevige fundering, mede mogelijk gemaakt door de firma Destroyer en Co. en in een swingende uitvoering van het van de broeders Holmes afkomstige ‘Run Myself Out of Town’ is George weer eens ouderwets op de vlucht en vliegt vervolgens bijna uit de bocht in een opgevoerde (alsof dat nodig was) ‘Hello Little Girl’ van Chuck Berry.
Klassiekers als ‘Highway 49’ and ‘Howling for my Baby’ klinken op dit album geenszins als dertien in een dozijn en zijn vooral tijdens de optredens altijd essentiele schakels in de Thorogood-show gebleken.
Als we de balans opmaken kunnen we concluderen dat de blues-rocker er met ‘The Dirty Dozen’ weer een lekker maar niet onmisbaar plaatje bij heeft waarmee vooral de platenmaatschappij gelukkig wordt gemaakt.
(Jeroen Bakker)

UNIEKE KANS: DOE MEE EN MAAK KANS OP DEZE NIEUWE CD VAN GEORGE THOROGOOD !

BluesMagazine.nl mag in samenwerking met Capital Records een drietal CD’s weggeven van George Thorogood and The Destroyers – The Dirty Dozen! Interesse? Stuur dan snel een mailtje naar win@bluesmagazine.nl met als onderwerp “George Thorogood CD Actie” om kans te maken op deze release. Vergeet niet je volledige NAAM en ADRES te vermelden!!
Deze actie loopt tot 15 oktober 2009, winnaars worden via de mail op de hoogte gebracht!
Over de uitslag van deze actie kan niet worden gecorrespondeerd!

——

Deze CD actie is afgesloten op 17 oktober 2009. Bij dezen willen wij een ieder bedanken die heeft meegedaan. De CD’s zullen in het weekend van 17/18 oktober naar de gelukkige winnaars verstuurd worden.

Tracks:
01. Tail Dragger
02. Drop Down Mama
03. Run Myself Out of Town
04. Born Lover
05. Twenty Dollar Gig
06. Let Me Pass
07. Howlin’ For My Baby
08. Highway 49
09. Six Days On The Road
10. Treat Her Right
11. Hello Little Girl
12. Blue Highway

Website George Thorogood and The Destroyers : www.georgethorogood.com


Ook op Blues Magazine ...