Foto Fotoverslag: The Teskey Brothers - TivoliVredenburg, Utrecht 6 September 2019

“Als je het debuutalbum Half Mile Harvest van The Teskey Brothers voor het eerst hoort, zou je zweren dat het Otis Redding, Sam Cooke of Wilson Pickett is. Maar nee, dit is geen zwarte soul uit de sixties, maar soul uit 2017 van vier blanke Australiërs. De band, met de broers Sam en Josh Teskey aan het hoofd, speelt al tien jaar samen en dat is te horen: het is een geoliede machine die niet alleen de ene na de andere dampende soulgroove neerlegt, maar ook moeiteloos uitstapjes maakt naar blues en southern rock. Single Pain And Misery was onlangs nog TopSong bij Radio 2 en is een prima introductie!” aldus is te lezen op de website van TivoliVredenburg. “Dampende soulgroove met uitstapjes naar blues en southern rock.”

Nou, deze informatie dekt redelijk de lading, merkt het publiek al gauw tijdens het concert dat de Aussies afgelopen vrijdag voor een uitverkochte Pandora zaal gaven. Collega Patrick Struijker Boudier schreef al in juli jongstleden over het concert van de band in de Stevenskerk te Nijmegen (lees hier zijn verslag): “Het is geen wonder dat de band aanslaat met hun muziek bij het publiek, want dit is rauw, emotie en – durf ik het te zeggen? – authentiek. The Teskey Brothers: Teveel klasse. Te goed.”

Als je in ogenschouw neemt dat de vier kerels elkaar al praktisch hun hele leven kennen, al vele jaren met elkaar spelen en serieus als band bezig zijn sinds 2008, is het verwonderlijk dat ze nog niet eerder zo gehyped zijn zoals ze nu het afgelopen jaar zijn. Stonden ze gisteren nog eventjes bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Doorrrr, vanavond gaan we simpelweg genieten van hun jeugdige uitstraling, hun enthousiasme en vooral hun vette soul & groove. Vooraf dit concert heeft Blues Magazine nog even een kort gesprek met Sam Teskey, over onder andere het nieuwste album Run Home Slow, uit sinds 2 augustus en met wederom heerlijke recensies. Dat interview zal later op Blues Magazine te lezen zijn. Volgend voorjaar komt de band terug naar Europa.

03.02 – Paradiso, Amsterdam
04.02 – Paradiso, Amsterdam
05.02 – De Oosterpoort, Groningen

Voor nu: geniet nog even mee of na met deze foto-serie.

Tekst en foto’s: Nineke Loedeman. Bekijk alle foto’s in het fotoalbum The Teskey Brothers @ TivoliVredenburg Utrecht. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

The Teskey Brothers

The Teskey Brothers

The Teskey Brothers (40 van 60)

The Teskey Brothers (12 van 60)

The Teskey Brothers (23 van 60)

The Teskey Brothers (15 van 60)

The Teskey Brothers (20 van 60)

The Teskey Brothers (50 van 60)

The Teskey Brothers (18 van 60)

The Teskey Brothers (38 van 60)

The Teskey Brothers (30 van 60)

The Teskey Brothers (36 van 60)

The Teskey Brothers (42 van 60)

The Teskey Brothers (55 van 60)

The Teskey Brothers (27 van 60)

The Teskey Brothers (59 van 60)

The Teskey Brothers (60 van 60)

Bekijk alle foto’s in het fotoalbum The Teskey Brothers @ TivoliVredenburg Utrecht.


Ook op Blues Magazine ...