NO blues
CD presentatie
Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven
17 December 2010

NO blues

NO Blues presenteert Hela Hela!

NO Blues begon vijf jaar geleden. De muziek, al snel Arabicana genoemd, groeide uit tot een succesvol genre en NO Blues is inmiddels een gevestigde naam binnen de (inter)nationale wereldmuziek. Met Hela Hela is er nu een nieuw én laatste album van deze band.

Begonnen als labproject van productiehuis ON sluit NO Blues zijn succesvolle carrière af met een laatste studioplaat én uitgebreide tour in 2011 en 2012. Met de Palestijnse gastmuzikanten Morad Khoury (viool), zangeres Shereene Danial (zang) en Soedanees Osama Maleegi (Afrikaanse U’d en zang) laat NO Blues opnieuw zien welke enorme muzikale zeggingskracht de combinatie van Amerikaanse en Arabische muziek heeft.

Met Hela Hela laten de muzikanten horen dat zij meesters in het genre Arabicana zijn en ze voegen daar met gemak ook Afrikaanse elementen aan toe. De titelsong van Hela Hela is gebaseerd op een traditionele worksong die in combinatie met het spel van Haytham Safia resulteert in de ultieme oproep om samen te werken in een tijd waar dat niet meer vanzelfsprekend is. Ankie Keultjes is vaste gastvocalist, geluidsvrouw en producent van de vier NO Blues-albums.

Op vrijdag 17 december presenteerde NO Blues dit nieuwe album in Muziekgebouw Eindhoven.

Photo Credits: Marco van Rooijen

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

NO blues

Fotoalbum NO blues

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625508310287″]
Internet : www.noblues.nl

Ook op Blues Magazine ...