Floor Jansen
+ Anneke van Giersbergen

BRIDGE Guitar Festival
1 juni 2024
Klokgebouw, Eindhoven

Concertfoto Floor Jansen

Concertfoto Anneke van Giersbergen

Fotografie: Marco van Rooijen

Een Magische Avond met Floor Jansen en Anneke van Giersbergen op het BRIDGE Gitaar Festival

Op 1 juni 2024 was het Klokgebouw in Eindhoven het toneel voor een onvergetelijke avond tijdens het BRIDGE Gitaar Festival. De stad, bekend om zijn levendige muziekcultuur, werd overspoeld door muziekliefhebbers van heinde en verre. De fans van Floor Jansen, beter bekend als “The Army of Floor Jansen”, waren vanuit o.a. Griekenland naar Eindhoven gekomen, om te genieten van het optreden van ‘hun’ Floor Jansen. Met als speciale support deze avond niemand minder dan Anneke van Giersbergen!

Het festival, dat liep van 29 mei tot 2 juni 2024, stond in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die mensen van over de hele wereld met elkaar verbinden. Het was een viering van muzikale diversiteit, met de gitaar als stralend middelpunt.

Floor Jansen

Floor Jansen

Floor Jansen, bekend van haar werk met After Forever, Revamp, Nightwish en nu ook als soloartiest, heeft een uniek vermogen om bruggen te bouwen tussen symfonische muziek, rock, pop en metal. Haar krachtige stem, gecombineerd met stuwende gitaren, was onweerstaanbaar. Ze zong nummers van haar recent uitgebrachte soloalbum ‘Paragon’, afgewisseld met prachtige ingetogen songs en rocknummers, waaronder ook nummers van haar band Nightwish.

Floor Jansen

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen, de speciale support van de avond, betoverde het publiek met o.a. haar prachtige cover van Kate Bush. Beide artiesten voelen zich thuis in Eindhoven, wat de avond een extra speciaal tintje gaf.

Een bijzonder moment was toen Floor een ontroerend nummer zong over het verlies van een ouder, speciaal opgedragen aan Anneke.

De avond toonde niet alleen de indrukwekkende vaardigheden van beide zangeressen maar ook de verbindende kracht van muziek. Het BRIDGE Gitaar Festival bewees wederom dat, ondanks de turbulente tijden in de wereld, muziek een universele taal blijft die mensen samenbrengt.

Floor Jansen

Floor Jansen

Floor Jansen

Floor Jansen

Floor Jansen

Floor Jansen

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen


Ook op Blues Magazine ...