BRIDGE GUITAR FESTIVAL PAKT IN 2024 GROOTS UIT

BRIDGE
5 DAYS OF EVERYTHING GUITAR

Woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024
Brainport Regio + Eindhoven Centrum

ROBERT CRAY BAND: woensdag 29 mei 2024, Effenaar
FLOOR JANSEN: zaterdag 2 juni 2024, Klokgebouw
BRIDGE AROUND TOWN, vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2024, Eindhoven Centrum, met o.a. Bombino, Vieux Farka Touré, JB Meijers, Leif de Leeuw band, The Ploctones, Aynsley Lister en nog veel meer!

BRIDGE Guitar Festival 2024 (logo)

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio Eindhoven. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. De eerste grote show die we kunnen aankondigen vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024. Dan geeft Floor Jansen een concert in het imposante Klokgebouw in Eindhoven. Ook geven we hieronder de eerste namen prijs van het gratis stadsfestival onderdeel BRIDGE AROUND TOWN. Alle informatie over het festival en de kaartverkoop is te vinden op www.bridgefestival.com.

The Robert Cray Band
Openingsshow BRIDGE Guitar Festival

Woensdag 29 mei 2024
Effenaar, Eindhoven

Sommige gitaristen zijn werkelijk ‘the full package’. Robert Cray is zo iemand: begenadigd (blues)rockgitarist, een warme, krachtige zangstem en erg fijne songschrijverscapaciteiten. Het legde de man geen windeieren: vijf Grammy’s, een paar dikke hits (zoals Right Next Door) en mooie samenwerkingen met grootheden als Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Bonnie Raitt en John Lee Hooker.

Foto Robert Cray

Veteranen in het muzieklandschap
The Robert Cray Band deelt al sinds 1974 hun unieke groove met de rest van de wereld, geboren uit een liefde voor soul, r&b, gospel, blues en rock’n’roll. Robert Cray is opgenomen in de Blues Hall of Fame en heeft de Americana Music Awards Lifetime Achievement for Performance mogen ontvangen. Daarnaast heeft The Robert Cray Band meer dan twintig veelgeprezen albums uitgebracht en wereldwijd miljoenen albums verkocht.

‘Funky, cool and bad’, zo omschrijft Cray zijn eigen muziek. Op zijn blauwe Stratocaster fabriceert hij een geluid dat je gelijk herkent. Een eigenschap waarmee alleen de echt grote gitaristen zich weten te onderscheiden. Robert Cray verzorgt met zijn band de openingsshow tijdens BRIDGE Festival 2024 in de Effenaar. Een aftrap die ongetwijfeld goed besteed is aan deze stermuzikant.

5 Days of Everything Guitar

BRIDGE staat voor ‘5 Days Of Everything Guitar‘, en met ‘Everything Guitar’, bedoelen we dan ook dat álles in het teken staat van de gitaar: van grote headlineshows in iconische venues tot huiskamerconcerten, van workshops door gitaarhelden tot een omvangrijke gitaarbeurs, van educatie-projecten voor kinderen tot jamsessies en van álle gitaargenres op één gratis stadsfestival.

BRIDGE verbindt 360 graden rond. Naast een rijk live-programma met meer dan honderd artiesten, presenteren we tijdens BRIDGE nog veel meer onderdelen die allemaal in het teken staan van dat machtig mooie instrument: de gitaar. Via de grote gezamenlijke liefhebberij van de gitaar, verbinden we de hele Brainportregio, mét elkaar en vóór elkaar. Met andere woorden: we slaan van 29 mei tot en met 2 juni 2024 wederom één brug, met gitaarmuziek als solide verbindend bouwmateriaal.

Floor Jansen in het Klokgebouw

De eerste grote naam die we voor BRIDGE aankondigen is Floor Jansen. Bruggen bouwen met een dijk van een stem. Dat is wat zij als geen ander kan. Ze bouwt die muzikale infrastructurele hoogstandjes tussen symfonische muziek, rock, pop en metal. Die krachtstem klinkt vooral onweerstaanbaar in combinatie met stuwende gitaren. Dat liet ze horen bij After Forever, Revamp, Nightwish en nu ook als soloartiest. Tijdens BRIDGE 2024 geeft Floor een concert waarbij je kunt genieten van die bijzondere combinatie.

Gratis stadsfestival: BRIDGE AROUND TOWN

Was je half mei van vorig jaar in Eindhoven, dan heb je het vast gemerkt: met een gratis stadsfestival sloeg BRIDGE haar vleugels uit over de hele stad. Ook bij de tweede editie van het festival kun je op heel wat plekken in het centrum van Eindhoven bands en artiesten gratis bewonderen. Dit gedeelte van het festival heeft nu ook een naam: BRIDGE AROUND TOWN. In Café Wilhelmina, De Rozenknop, The Jack, Stroomhuis, Altstadt, Effenaar Kleine Zaal, Muziekgebouw M, LAB-1, en ook buiten o.a. op het Wilhelminaplein, staan bij de editie van 2024 tientallen bands geprogrammeerd. De eerste zes daarvan kunnen we alvast prijsgeven: Bombino, JB Meijers, Leif de Leeuw band, Ploctones, Aynsley Lister en Erja Lyytinen.

Meer BRIDGE

De website www.bridgefestival.com vullen we regelmatig aan met nieuwe programmaonderdelen voor het festival, maar we kunnen nu alvast verklappen dat de imposante Guitar Convention op zaterdagmiddag 1 juni wederom plaatsvindt in Muziekgebouw Eindhoven. Hier kun je als liefhebber terecht voor de laatste technische snufjes over de gitaar. Ook kun je interessante masterclasses en workshops bijwonen. Tickets voor de Guitar Convention zijn binnenkort te koop. Daarnaast werken we met verschillende muziekopleidingen, podia en ondernemers hard aan een aantal andere projecten voor BRIDGE. Ook gaan we met een paar muzikale troubadours de Eindhovense woonwijken in, zijn we weer aanwezig in Helmond, Nuenen en Veldhoven en natuurlijk vergeten we onze Guitar Heroes en het jeugdorkest niet.


Ook op Blues Magazine ...