Dani Wilde & Band
22 Oktober 2010
Bluescafé, Apeldoorn

Dani Wilde and Band

Dani Wilde and Band

Tekst: William Lindner / Foto’s: Marco van Rooijen

Dani Wilde (UK) van “Little by Little” naar “growing Bigger and Bigger”

Haar 2e CD “Shine” krijgt lovende kritieken (zie recensie)
De release van haar nieuwste album is deze maand gepaard gegaan met haar ‘SHINE’ European Tour. Na een optreden in Luxemburg  gaf Dani Wilde met haar band afgelopen vrijdag een eenmalig Concert in Nederland in het gezellige Bluescafé Apeldoorn van Jan Kerseboom .
Waarna verder werd afgereisd richting Duitsland en Zwitserland, voor de overige 9  concerten deze maand van haar ‘SHINE’ European Tour. Waar zij onder meer in het voorprogramma staat van Coco Montaya (29 oktober, Siegen, Duitsland)

Na het  optreden van 2 jaar geleden van Dani Wilde met Candye Kane tijdens de “United by Music’ tour (zie Concert verslag 2009) en het beluisteren van haar debuut album “Heal My Blues”  en haar recente album “Shine’  dus voor mij een unieke kans om haar voor de 2e keer,maar nu eens met haar eigen band wederom en uitgebreider Live te zien in Bluescafé Apeldoorn.

Bij aankomst  rond 21.30 een nog rustig  Bluescafé Apeldoorn. Er was dit weekend ook nog in het centrum een groot festival geprogrammeerd inclusief een Concert tegenover het Bluescafé in podium Gigant. Dus concurrentie.
Nadat het Bluescafé toch nog redelijk was volgelopen werd rond 22.45 tenslotte afgetrapt.
Haar broer Will ‘Harmonica’ Wilde opende het concert  prima met het nummer ‘Rosas Strut’..
Prima gedegen harmonica spel van Dani’s broer.

Dani Wilde and Band

Dani Wilde and Band

Vervolgens was het dan zover. Aangekondigd door haar broer betrad  ‘zusje’  Dani het podium. Deze keer  niet met schoenen met opvallende plateau zolen wat mij  2 jaar geleden opviel. En die wellicht haar kleine gestalte enigszins zouden moeten opheffen.(?)
Neen gewoon op makkelijke “lage”schoenen.

Persoonlijk zeg ik: ‘Dani zo houden..! Die schoenen met plateau zolen heb je helemaal niet nodig!
Je bent voor mij gewoon “groot” genoeg in je optreden! “.

En dat deed ze!!
Er werden diverse nummers gespeeld van haar  debuut Album “Heal My Blues” en haar nieuwe Album “Shine”.
Ze ging gelijk pittig van start met de opener:‘What a Man’.Gevolgd door het met veel passie gezongen ‘Some Kinda Crazy’.Lekkere pittige gitaar licks van Dani, prima toetsenspel van Ross Jarrett en broer Will ‘Harmonica’ Wilde op de harmonica.
Bij de nummers ‘Shine’ en ‘Don’t Give Up On Me’ werd door Dani naar de akoestische gitaar  gegrepen die zij ook uitmuntend kan bespelen prima ondersteund door prachtig harmonica spel van haar broer Will en de rest van de bandleden. Mooie Live uitvoeringen.
Het publiek werd na elk nummer steeds enthousiaster! En er ontstond als vanouds weer een warm gezellig sfeertje in het Bluescafé van Jan Kerseboom.

Vervolgens passeerden bekende nummers als ‘Red blooded woman ‘,het op een geheel eigen wijze uitgevoerde Stones nummer ‘“Miss You”, een mooie uitvoering van Eric Bibbs Song: ‘Dont Let Nobody Drag Your Spirit Down’,het toppertje/liefdesliedje: ‘Bring Your Loving Home’ etc. de revue .
Mooi was onder meer het innemend door haar gezongen nummer ‘Abandoned Child’ met een duidelijke verwijzing naar haar activiteiten/project voor de kinderen in Kenia. Éen song met een boodschap!

Dani Wilde and Band

Dani Wilde brengt een aangename mix van Blues (modern)Soul met een funky groove ten gehore..  Ondersteund met prima (solo) harmonica spel van haar broer. In het harmonica spel van Will. ‘Harmonica’ Wilde is goed te horen dat hij grote bewonderaar is van onder meer Charlie Musselwhite, Lurrie Bell en Pierre Lacocque of Mississippi Heat maar met ook  flinke ‘Paul Butterfield’ invloeden.
Will nam ook de backing vocals voor zijn rekening. Met onder meer een vooraanstaande rol bij het nummers ‘Blues is My First love’ ( met een lekker “rap-achtig” tintje) en bij de opener van de 2e Set “Always be around’.
Dani en Will worden verder perfect ondersteund door een drie tal uitstekende muzikanten/ band leden: Jon Chase (bass), Mark Earl (drums) en prima toetsenspel van Ross Jarrett op keyboard (die vanaf nu de plaats in neemt van gitarist  *Ben Poole) en werd een enthousiast optreden afgegeven..
*Ben Poole maakt geen deel meer uit van de band, gaat verder met zijn eigen band .

Dani Wilde and Band

Dan haar zang(stem)… Met name bij haar lange ‘uithalen’ in haar songs…
Misschien dat  sommige het “rauwe /doorleefde’ geluid missen in haar stem. Meestal zo kenmerkend voor “The Blues”. Maar wat wil je.. gezien de(nog) jonge leeftijd van Dani …
Ik persoonlijk vind het de echte “Dani Wilde sound”. Jeugdig en heel verfrissend en lekker in het gehoor liggend..
Samen met haar prima gitaar spel,het vurige harmonica spel van haar broer Will ‘Harmonica’Wilde en  de rest van de band leden heeft Dani met haar pittige gitaarspel/licks en zang naar mijn bescheiden mening haar eigen specifiek stijl/sound  ontwikkeld.

Gewoon een fijne jeugdige band die op een enthousiaste manier hun nummers ten gehore brengt.
‘Deze band staat als een huis.Prima muzikanten stuk voor stuk!’
De aanvulling met een toetsenist Ross Jarrett geeft daarbij altijd wel een lekkere extra ‘vette sound” aan het geheel.

Om met 1 van haar songs vertolkingen te spreken: “Dani gaat in deze hechte samenstelling met haar band van “Little by Little” naar  “growing Bigger and Bigger”.. in haar optredens”…
Dani Wilde is met  haar muziek gegroeid naar een steeds meer volwassen wordend eigen geluid.

Tenslotte:
Gast optreden van Dani Wilde fan: de 13 jarige Melatti Kerstjens (backing vocals)
Een dag voor het optreden las ik op 1 van Dani Wilde’s  websites het volgende bericht :
‘Dani Wilde is looking forward to performing at The Brasserie in Luxembourg tonight… And tomorrow we’re off to Holland to perform at the Blues Cafe’ in Apeldoorn where I have a young and talented special guest Melatti Kerstjens guesting on some backing vocals! Can’t wait!’

Dani Wilde and Band

Effe ‘googelen ‘ , nieuwsgierig als ik  ben.. en ja hoor ..gevonden! LOL. Het blijkt een  grote  fan van Dani Wilde te zijn.
Op Melatti haar website  staat onder meer als interesses te lezen: “Jammen:..  en.. the Dani Wilde- & The Candye Kane Band, Piano/Keyboard…..”
Ik wist genoeg…
Melatti volgt Dani Wilde op de voet. Samen met haar moeder was ze helemaal vanuit de omgeving van Rotterdam naar Apeldoorn gekomen om Dani en haar band te zien optreden. Zelf vertelde ze mij dat ze ook piano speelt..Een muzikaal talent in de notendop wellicht..?

Vlak voor het optreden wist zij mij te vertellen dat zij 2 jaar geleden voor het eerst Dani had ontmoet
2 jaar geleden tijdens de United by Music tour waar ze samen met Candye Kane speelde. Bij een optreden in Breda vroeg Dani mij opeens op het podium. En vanaf toen deed ze dat vaker.

Tijdens het nummer * “Little by Little” was het deze avond dus ook weer het geval en als extra toegift werd ze wederom door Dani op het podium gevraagd bij het encore nummer * “I want your loving”

Melatti vertelde mij nog dat bij het volgend optreden in Oberhausen dit weer het geval zal zijn.
Melatti Kerstjens: “ik vind het leuk dat ze kinderen een kans geeft om op het podium blues muziek te maken. Dan kan ik er aan wennen om voor publiek op te treden en weet ik waar ik al die jaren mijn best voor doe in de muziek. Verder is Dani super lief en super cool en kan ik niet wachten om haar weer te zien. Hopelijk is dat weer heel snel.”
* Zie ook de foto van Marco en bijgaande Video-box impressie

Nadat Jan Kerseboom speciaal voor Melatti de mooie grote Dani Wilde ‘SHINE’ European Tour. Poster als aandenken van de vooruit van het Bluescafé had gehaald, vertrok zij samen met haar moeder met een tevreden glimlach richting Rotterdam.

Wie zegt nou dat Blues alleen maar voor ouwe lui is !!???!!…
Dani sprak eens: “It’s so great to meet young girls and women who love the blues as much as I do… This is the future of the blues..”
Zij herhaalde dat nog eens bij het aankondigen van het gast optreden van haar grote fan Melatti Kerstjens.

Prima promo voor de blues om de jeugd actief bij je optredens te betrekken Dani!

Dani Wilde and Band

Blues Caravan “Girls with Guitars” Tour 2011

Rest nog te vermelden dat Dani mij na het Concert vertelde dat zij zich verheugd op de Blues Caravan “Girls with Guitars” Tour 2011 in Januari/Maart volgend jaar door Duitsland. Samen met de 2 Amerikaanse Gitaristen: Cassie Taylor (dochter van Otis Taylor) en  Samantha Fish. En waar ook een album van zal verschijnen. Ook iets om naar uit zien! Ja ja “Girls with Guitars!”
De dames zoals Dani Wilde kunnen er ook wat van hejee!

Maar laten we hopen dat Dani ook met haar EIGEN  band gauw weer te zien zal zijn voor een langere tour in 2011 in Nederland!
Liefhebbers in het oosten des lands kunnen deze maand wellicht nog een optreden van Dani en haar band in Duitsland bezoeken. (Zie haar tourschema op haar zeer verzorgde website.)
Een LIVE optreden van Dani Wilde en band bijwonen is beslist de moeite waard!

Na een  donatie in de collecte doos:Donations for  Embu County Primary school, Kenya”(een deel van de opbrengst van de verkoop van  Dani Wilde’s CD’s gaat ook naar dit doel.) Een project waar zij zich inzet voor de (wees)kinderen).. vertrok ik tevreden huiswaarts.

VIDEO IMPRESSIE

DANI WILDE  & Band @ Bluescafe Apeldoorn 22 oktober 2010
(Opnamen zijn (nog) niet van uitstekende kwaliteit. Over een tijdje beloof ik beterschap met een betere camera. Maar het geeft toch een leuke impressie. En we hebben nog de prachtige foto’s van Marco…)

Dani Wilde and Band

Dani Wilde and Band

Setlist

Part 1:

1-Rosa Strut
2-What A Man
3-Some Kinda Crazy
4-Shine
5-Don’t Give Up On Me
6-Red Blooded Woman
7-How do You Do It
8-Miss You

Part 2:

9-Always Be Around(Will ‘Harmonica’ Wilde)
10-I Feel the earth Move
11-Bring Your Lovin Home
12-Mr. Lovin Man
13-Blues is My First Love
14-Abandoned Child
15-Little By Little *with guest Melatti Kerstjens (backing vocals)

Encore:
16-Don’t Let Nobody Darg Your Spirit Down
17-I want your loving *with guest Melatti Kerstjens (backing vocals)

Dani Wilde and Band

Dani Wilde and Band

Dani Wilde and Band

Dani Wilde and Band

The Band:
Dani Wilde ~ Guitar & Vocals
Mark Earl ~ Drums
Jonny Chase ~ Bass Guitar
Will ‘Harmonica’ Wilde ~ Blues Harp and BV’s
Ross Jarrett ~ Keys and BV’s

Extra Guest 22 oktober 2010 @ Bluescafe, Apeldoorn:
*Melatti Kerstjens

Dani Wilde and Band

Foto Album Dani Wilde and Band

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625115273681″]

Internet:
Website: www.daniwilde.com
Ruf Records: www.rufrecords.de
Bluescafe Apeldoorn: www.bluescafe.nl


Ook op Blues Magazine ...