Rotterdam Bluegrass Festival 2024
28, 29 en 30 juni 2024
Noordplein, Rotterdam

sfeerfoto Rotterdam Bluegrass Festival
Sfeerfoto Rotterdam Bluegrass Festival (fotografie Johannes Odé)

Twaalfde editie met veel internationale rootsmuziekacts op Noordplein in Rotterdam

Met een uitverkochte zaterdag was de twaalfde editie van het Rotterdam Bluegrass Festival weer een groot succes. Mensen uit heel Nederland – én van ver daarbuiten – wisten het groene, knusse Noordplein te vinden. Verspreid over drie dagen trakteerden zo’n dertig acts uit binnen- en buitenland het publiek op Amerikaanse rootsmuziek. Bluegrass, country, folk en americana, met hier en daar een uitstapje richting punk of woestijnblues. Naast live muziek was er een uitgebreid randprogramma met verrassende kinderactiviteiten, workshops, theater, een markt en natuurlijk veel eten en drinken.

sfeerfoto Rotterdam Bluegrass Festival
Sfeerfoto Rotterdam Bluegrass Festival (fotografie Johannes Odé)

Op het terrein vol bomen – die soms als paraplu, maar gelukkig veel vaker als parasol dienden – was duidelijk veel liefde in de aankleding gestoken. Toiletjuffen Jannie en Gré zorgden er als vanouds voor dat zelfs het wc-bezoek een feestje was, en van de jam area werd gretig gebruik gemaakt. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om een eigen kleed of stoeltje mee te nemen. Zo was er, naast alle picknicktafels en kunstgras, ruim genoeg plek om bij te komen van het vele dansen.

“We hebben dit jaar het festival op alle vlakken – van programma tot decor en alles daartussen – flink gefinetuned. De open, eigenzinnige sfeer die we willen creëren, hebben we hiermee extra kunnen benadrukken. We proberen onze bezoekers een magische ervaring te bieden, waarbij ze zich even in een andere wereld wanen. Getuige de vele mooie reacties en de ongekend goede sfeer zijn we hierin geslaagd, en dat geeft veel voldoening”, aldus festivaldirecteur en oprichter Guido de Groot.

Foto: Dom Flemons op het Rotterdam Bluegrass Festival (fotografie Victoria Zakharchuk)
Foto: Dom Flemons op het Rotterdam Bluegrass Festival (fotografie Victoria Zakharchuk)

De muzikale hoogtepunten werden vanaf de opening op vrijdagmiddag tot de afsluiting op zondagavond aaneengeregen. Zoals Nat Myers, Sem Jansen & Leif de Leeuw, en de weergaloze demonstratie in performance, stijl en spel door The Kody Norris Show uit de VS, Dom Flemons alias The American Songster met een prachtig muzikaal college, de Zwolse Bertolf die met onder andere Douwe Bob en Stephanie Struijk een revue aan kopstukken uit de nationale rootsmuziek presenteerde, de Spaanse La Perra Blanco die één van de sporadische regenbuitjes van het weekend deed verdampen met stomende rock ‘n’ roll en de magische samenwerking tussen Kader Tarhanine uit Algerije en de Amerikaanse Henhouse Prowlers waarmee het festival werd afgesloten.

bluegrassfestival.nl


Ook op Blues Magazine ...