Jools Holland and His Rhythm and Blues Orchestra
Special Guest Marc Almond and Guest Vocalists Ruby Turner & Louise Marshall
Paradiso, Amsterdam
Vrijdag 3 April 2009

Jools Holland and His Rhythm and Blues Orchestra

Met eenzelfde snelheid als Jools Holland de vingers over de piano laat gaan, startte zijn muziekcarrière. Op zijn achtste gaf de piano haar laatste geheimen aan hem prijs en als jonge tiener werd hij reeds opgemerkt in het Londense clubcircuit. Op zijn vijftiende vormde Jools samen met Glenn Tilbrook en Chris Difford de new-wavepopgroep Squeeze (o.a. ‘Cool for Cats’). Niet veel later ontmoette hij drummer Gilson Lavis, die toen al samenwerkte met BB King en Chuck Berry. Samen met Gilson richtte Jools de tweemansformatie ‘The Jools Holland Big Band’ op, die geleidelijk groeide tot het huidige 20-koppige ‘Rhythm and Blues Orchestra’. Een spectaculair orkest dat zich met een geweldige overtuiging uitleeft in R&B-, rock ’n roll-, boogie woogie- en soulstandards.

Jools Holland is een gids met een erg goede smaak en kijk op kwaliteit en muzikale klasse: The Tube, Squeeze, zijn Rhythm & Blues Orchestra, en natuurlijk zijn BBC-programma “Later with… Jools Holland” waarin hij de wereldsterren ontvangt of maakt (Seasick Steve, Duffy, Adele om er even een paar van de laatste tijd te noemen).

Jools Holland

Jools Holland

Vrijdagavond 3 april trad Jools op in de Paradiso, met zijn Rhythm and Blues Orchestra. Deze avond kwamen o.a. Ruby Turner, Louise Marshall en Marc Almond (bekend van Soft Cell) de band versterken. Het was genieten! Alle muzikanten op het (over)volle podium zorgden vanavond voor geweldige muziek, topamusement! Om beurt stapt er eentje naar voren op het podium voor een korte solo waarbij de overigen ook erg amuseerden. Samen genieten van het samenspelen.

Jools Holland nam het publiek mee op een reis door de muziekgeschiedenis. Heerlijke blues, geweldige boogie-woogie, spetterende ska met Rico Rodriguez aan het (reggea) roer. Voor elk wat wils dus deze avond. Op geen enkel moment ging het vervelen, de band zoog je mee in het enthousiasme; Ruby Turner met een dijk van een stem die samen met Marc Almond de show een erg goed geheel gaven. Fantastisch!

Marc Almond

Marc Almond

Mark Flanagan

Mark Flanagan

Ruby Turner

Ruby Turner

Jools Holland and His Rhythm and Blues Orchestra

Jools Holland and His Rhythm and Blues Orchestra

Website Jools Holland : www.joolsholland.com

Foto album

Klik op een foto om de grotere versie te bekijken. Popup scherm verschijnt dan waarna u ook verder kunt ‘bladeren’ door de foto’s via de pijltjes toetsen …


Ook op Blues Magazine ...