Foto Erwin Java stopt met King of the World

28-02-2018 – PERSBERICHT

“King of the World, de Nederlandse roots-, rhythm & bluesband die sinds 2012 een vooraanstaande plaats in het (inter-)nationale muziekcircuit heeft weten in te nemen, zal vanaf 1 juni 2018 verder gaan zonder gitarist en medeoprichter Erwin Java.

De laatste heeft er voor gekozen zich te richten op andere muzikale activiteiten waaronder die rond zijn solo-project ” Keepin’ it Real ” en de theatertour ” Keep the blues alive” die in ieder geval nog tot medio 2019 doorloopt.

De overige bandleden te weten Fokke de Jong (drums, backing vocals), Ruud Weber (leadzang en bas) en Govert van der Kolm (toetsen, backing vocals) beraden zich nog over de invulling van Java’s plek.

King of the World editie Java zal op 9 maart aanstaande nog te zien en te horen zijn in Vanslag in Borger en op 8 april aanstaande 2 maal in de Amer te Amen. De plek waar het 6 jaar geleden voor deze band allemaal begon. Middels een extra ingelast concert biedt het Ribs & Bluesfestival in Raalte deze bezetting van King of the World de gelegenheid om op 1e Pinksterdag ( 20 mei aanstaande ) nog éénmaal van zich te laten horen in een grootse entourage.

De band heeft daar reeds 3-maal eerder met veel succes opgetreden. ”

Website King Of The World

Foto Erwin Java stopt met King of the World


Ook op Blues Magazine ...