© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (24)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (13)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (6)

Little Steven And The Disciples Of Soul – TivoliVredenburg, Utrecht 19 augustus 2019

Het is maandag 19 augustus 2019, vanavond ga ik het optreden meemaken van Little Steven and the Disciples of Soul in de grote zaal van TivoliVredenburg te Utrecht. Het is al vroeg druk, ik meld mij bij de receptie om half zeven en ik zie dat er al een flinke rij mensen staat te wachten, een internationaal gezelschap van fans. Mensen komen uit Duitsland en België en ik hoor ook diverse mensen in het Engels praten, het zal dus zeker de moeite waard zijn om dit optreden mee te maken als je er voor van ver moet komen.

De gesprekken die er worden gevoerd zijn leuk, mijn verwachting wordt hierdoor alsmaar groter, en om iets over half acht gaan de deuren open en mogen de fans naar binnen. Ik zoek een goede plek vooraan het podium en ga mijn camera’s pakken en instellen, diverse mensen vragen mij voor wie ik hier ben, ik vertel ze dat ik hier namens Blues Magazine mag zijn en dat zij binnenkort het verslag met de foto’s op de site kunnen gaan bekijken.

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (3)

De grote zaal in TivoliVredenburg is niet geheel uitverkocht maar dat kan de pret niet drukken. Little Steven heeft een naam opgebouwd. Steven Van Zandt, geboren als Steven Lento is niet alleen een Amerikaans musicus, hij is ook acteur en radiodiscjockey, songwriter en producent. Ook heeft hij veel samengewerkt met The Boss, Bruce Springsteen. Little Steven is geboren op 22 november 1950, is dus nu inmiddels 68 jaar maar weet nog van geen ophouden.

Tekst en foto’s: Johan Breij / Stagephoto.nl. Bekijk alle foto’s in het fotoalbum Little Steven And The Disciples Of Soul. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (14)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (23)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (1)

Rond half negen begint het optreden, en wat volgt is een overweldigende en zeer indrukwekkende show waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Een vijftien man tellende band waarvan drie danseressen denderen het podium op met het eerste nummer Communion, het overrompelt je, wat een show..! Iedereen ziet er prachtig en kleurrijk uit, over alles is goed nagedacht, de zaal swingt al snel als een trein, ik weet niet waar ik kijken of schieten moet..! De band bestaat uit een percussionist, vijf blazers, twee gitaristen, een drummer, twee toetsenisten en drie danseressen en de meester zelf Little Steven.

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (8)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (44)

De volgende nummers werden er gespeeld:

01) Communion
02) Camouflage of Righteousness
03) Party Mambo
04) Love Again
05) Education
06) Francis Drake / Visit The Blues
07) Gravity
08) Los Desaparecidos
09) Little Girl So Fine
10) Trapped Again
11) Love On The Wrong Side
12) World Of Our Own
13) Suddenly
14) Vortex
15) I Am A Patriot
16) Superfly Terraplane
17) Bitter Fruit
18) Forever

Encore:

19) Summer Of Sorcery
20) Soul Power Twistin
21) Sun City
22) Out Of The Darkness

Tussen de nummers door vertelt Little Steven over de zorgen die hij zich maakt over de wereld waarin wij leven, het lijkt er op dat elke artiest zich hier toe geroepen voelt dit te delen met zijn publiek, wat een goede zaak is: “Spread the news” De muziek en de liefde bind de mensen immers in deze lastige tijden waarin wij leven. Little Steven dendert ondertussen door met zijn band en danseressen, wat een prachtig geheel, het licht en geluid is erg mooi, de gehele show wordt door diverse cameramensen opgenomen, wie weet kunnen we deze mooie show nog ergens terug zien.

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (30)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (4)

De show duurt ruim twee uur, na diverse toegiften is het toch echt afgelopen met het optreden, het was geweldig! Ik heb genoten en de vele mensen met mij… Nu nog even een setlist bemachtigen om het verslag compleet te kunnen maken, gelukt..!
Geniet nog even na, gelukkig hebben we de foto’s nog…

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (5)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (18)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (25)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (42)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (36)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (37)

© 2019 Johan-Breij.nl - Little Steven (20)


Ook op Blues Magazine ...