Scott McKeon
Paradiso (kleine zaal), Amsterdam
8 juli 2010

Tekst en Foto’s : Stan van der Lugt

Scott McKeon – guitar and vocals
Tom Latham – bass
Phil Wilson – drums

Scott McKeon

Het Britse talent Scott McKeon heeft onlangs zijn 2e album “Trouble” op de markt gebracht en dat nieuwe werkstukje moet natuurlijk gepromoot worden.

McKeon zou donderdagavond 13 songs laten horen waarvan er maar liefs 10 afkomstig waren van het nieuwe album. Twee songs kwamen van het debuut “Can’t Take No More’’ waaronder de magistrale titelsong en verder was er nog een eerbetoon aan James Brown.

Scott McKeon is een gitarist die adembenemende virtuositeit weet te koppelen aan passie en dat maakt hem een uniek talent

Twee jaar geleden vroeg ik aan gitarist Jon Amor van The Hoax wat hij van zijn landgenoot vond. Jon’s reactie was veelzeggend: he is so young, he is so talented and I am so jealous.

Opvallend dat de podium presentatie van Scott wat losser begint te worden waardoor er meer interactie is met het publiek. Scott lijkt zijn verlegenheid van zich af te gooien door zo nu en dan tussen de nummers door grapjes te maken.

Van Paradiso kreeg McKeon donderdagavond een beperkte speeltijd van 90 minuten en er was   helaas nu geen ruimte voor bluesklassiekers als “Crossroads”, “Key To The Highway” of “Death Letter Blues”

Scott McKeon is een artiest die een heel optreden weet te boeien en de avond vloog dan ook voorbij in een broeierig Paradiso. Om 23.30 uur was het feest alweer afgelopen en voor de 4 jonge fans die speciaal uit Groningen waren gekomen om hun idool te zien wachtte een lange terugreis met de auto naar het Noorden.

Scott McKeon

Website Scott McKeon : www.scottmckeon.com


Ook op Blues Magazine ...