OBERG
Voorprogramma: Kakafonix
de Nieuwe Pul, Uden
vrijdag 1 oktober 2010

Verslag : Cor Smeets

Hoe het komt weet ik ook niet maar het is soms triest gesteld met het aantal bezoekers dat naar concerten gaat. Zo ook deze prachtige vrijdagavond in de Nieuwe Pul te Uden. Voor slechts ca. 40 (!) betalende bezoekers was er het optreden van OBERG met als voorprogramma de jonge bluesband Kakafonix uit de Bollenstreek.

Precies om kwart voor negen begon Kakafonix met hun Nederlandse blues. Na enig gedraai met de geluidsknoppen konden de bezoekers genieten van een zeer enthousiaste band met maatschappijkritische teksten vol met zelfspot en de nodige humor. Muzikaal was het ook dik in orde. Alle 5 bandleden hebben voldoende muzikale kwaliteit om het publiek ruim 3 kwartier te boeien. Uit hun website maak ik op dat ze ook de nodige ervaring hebben opgedaan in bands zoals Pater Moeskroen. Conclusie: Kakafonix is zeker een aanwinst voor ons clubcircuit en ik geef de tip om hun uitstekende website eens te bezoeken zodat je weet wanneer je ze eens live kunt zien.

Bandsamenstelling:
Bard Swerts, zang en gitaar
Glen Addy, gitaar en zang
Arie van der Plas, mondharmonica en zang
Ron Rotteveel, bas en zang
Bas Brandsma, drums en zang

Setlist:
Dichterbij
Ik verveel me kapot
Bert Hendriks
Kodazuur
Held op sokken
Heethoofd
Ruud is een handige bliksem
Ik wil naar huis
Alles verkeerd
Te laat
Leeg glas bier
De plank steeds mis

Na een korte ombouwpauze kwam de licht verbouwereerde band van Ted Oberg op het podium. Ze schrokken toch wel van de matige opkomst maar al gauw overwon het professionalisme van de band en werd de zaal meegesleept in een prachtige set. Na een korte instrumentaal intro betoverde de leadzangers Liane Hoogeveen het publiek met haar prachtige bluesstem en gepassioneerd. Het grootste gedeelte van de setlist bestond uit nummers van hun  eerste in 2009 verschenen CD Blues as blues can get. Daarnaast werden een aantal echte klassiekers van stal gehaald zoals One Way Out (Allman Brothers Band), Wishing Well (The Free) en een aparte, extra lange versie van de Thin Lizzy classic Don’t believe a word. Ook de twee bekendste oudjes Wang Dang Doodle en L.B. Boogie werden in een moderne versie gespeeld. Alle muzikanten hebben ontzettend veel kwaliteit maar hoogtepunten zijn toch wel de geweldige melodieuze guitarsolo’s die Ted uit zijn instrument weet te halen. Overigens klonk het geluid in de Pul vanaf het eerste lied als een klok. Compliment voor de soundman dus. Na 90 minuten vond de band het helaas wel genoeg maar na enig geroep, gefluit en gejoel werd er toch nog een toegiftnummer gespeeld. Enkele bezoekers kochten natuurlijk de cd met handtekeningen van Ted en Liane.

En net als bij Kakafonix geef ik het advies om ook eens een live concert van OBERG te bezoeken.

Bandsamenstelling:
Liane Hoogeveen, lead vocals
Ted Oberg, lead & rhythm guitar
Mick Hup, lead & rhythm guitar, lead & backing vocals
Nico Heilijgers, bass, backing vocals
Paul Damen, drums

Setlist:
Intro / Let Me Love You
One Way Out
Wishing Well
Head Up High
Don’t Believe A Word
Hideaway Medley
Fool For Your Charmes
Black Spider Woman
Blues As Blues Can Get
What You Got
Pick Up On My Mojo
Wang Dang Doodle
L.B. Boogie
Palace Of The King

Oberg (archief foto)

Internet : www.obergblues.nl


Ook op Blues Magazine ...