Kenny Neal
Bluesclub XXL, Wageningen
zondag 29 maart 2009

Kenny Neal (Foto credits: Bert Lek)

Kenny Neal (Foto credits: Bert Lek)

Tekst : William Lindner | Foto : Bert Lek

Op zondag samen met mijn vriendin richting Bluesclub XXL in Wageningen gegaan om Kenny Neal te zien. Of beter gezegd THE Kenny Neal Family!
De hele familie is een muzikale generatie van muzikanten.

The NEAL Family Band bestaat uit:

KENNY NEAL: vocals / harmonica / guitars
TYREE NEAL: keyboard/ guitars (neef)
FREDERICK NEAL: keyboard (broer)
BRIAN MORRIS: drums
DARNELL NEAL: bass (broer)

Kenny werkte samen met onder meer BB King, Bonnie Raitt, Muddy Waters, en John Lee Hooker. Tot zijn vriendenkring kan onder meer worden gerekend Buddy Guy!

Op 3 jarige leeftijd leerde hij al harmonica spelen op een oude harp die hij kreeg van Slim Harpo . Op 13-jarige leeftijd speelde Neal reeds in de band van zijn vader Raful Neal en op zijn 17 speelde hij bass voor Buddy Guy.

Als Sonny Landreth fan ontdekte ik Kenny nadat ik zijn versie (cover) hoorde van Landreth’s Congo Square op zijn cd: One Step Closer uit 2001
Een van de best gecoverde versies. Ging dan ook met hoge verwachtingen richting Bluesclub XXL in Wageningen.

Bij binnenkomst in Bluesclub XXL volle bak! En terecht! Wat een family band! Alle Neal’s zijn stuk voor stuk TOP muzikanten.
Kenny speelde naast tracks van oudere cds onder meer tracks van zijn laatste cd; “Let Life Flow”, het door “ BluesWax” gekozen Album of the Year 2008!
Naast puik guitaar spel beheerst Kenny het spelen op de harp ook uitstekend.

Als Slide fanaat genoot ik nog meer toen hij overging tot een solo op zijn witte lap steel guitaar. Bij het nummer: ”Blues Leave Me Alone”.

Niet alleen het uitstekende gitaarspel is verzorgd ook zijn zang is dat. Kenny zingt op een verzorgende zeer warme relaxte bluezy wijze. Kenny is het beluisteren van een mengeling Modern Electric Blues , Soul-Blues en Swamp Blues. En is volgens mijn vriendin bovendien “a good looking guy” ;-)

Vlak voor de pauze kreeg Kenny’s neef: TYREE NEAL de gelegenheid om 2 nummers solo te spelen met de rest van de family band. Zoals eerder gezegd TOP muzikanten die Neal Family!

Kortom een zeer verzorgd concert. Met een band die het ook zeer naar hun zin had. Want na de break werd er nog 2 uur lang doorgespeeld! De band had nog veel energie over. Of zou het door de coffeeshops komen die ze ook best waardeerden :-)

“We love Holland and also the coffeeshops”

In ieder geval heeft het publiek genoten van een zeer verzorgd Concert van The Kenny Neal Family band. Van bijna 4(!) uur.

Kenny Neal is een Blues artiest die je zeker een keer LIVE gezien moet hebben. Voor mij 1 van de beste gigs die ik dit jaar heb bezocht.
Bovendien vond ik persoonlijk dit de eerste keer een show met een goede soundcheck vooraf! Echt goed gedaan door de guys van Cafe XXL

Hieronder een Video die ik heb gemaakt met het nr dat hij op 29/03/09 speelde: Blues Leave Me Alone van zijn laatste cd: “Let Life Flow”

The Blues Leave me NOT Alone IT WAS THERE 29/03/09!

YouTube link: http://www.youtube.com/watch?v=klJexzVq3D0
Kenny Neal – Blues Leave Me Alone (29/03/09 @ Bluesclub XXL Wageningen NL)
Zie na ca.7 minuten zijn solo op zijn witte Lapsteel gitaar! Super!

DIT CONCERT NIET GEZIEN!???

Hieronder de Link naar de Video-box met een impressie van ca 50(!) minuten bestaande uit 9 Video-clips:

YouTube link: http://www.youtube.com/view_play_list?p=0B76E06BAB3E51AD
Deze Video-Box is ook te zien op de Sonny Landreth-Hyves: http://sonny-landreth.hyves.nl

Waardering:******

Links
Foto album concert Kenny Neal : picasaweb.google.com/bluestiel/KennyNeal (foto credits: Bert Lek)
Website BluesClub XXL, Wageningen : www.bluesclub-xxl.nl
Website Kenny Neal : www.kennyneal.net


Ook op Blues Magazine ...