Dubbele zaal voor Engelse meester gitarist bij Heyhoef-Backstage 16 april

Eindelijk weer een Europese toer voor Matt Schofield

Matt Schofield

Het ‘Pop-Up’ muziekpodium van Heyhoef-Backstage lokte Matt Schofield al voor 2020 naar Tilburg-Reeshof voor een concert op het Europese vaste land. Eindelijk zal het nu zaterdag 16 april zo ver zijn dat deze Engelse ‘Guitar-Master’ met de Nederlandse Rhythm Kings als begeleidingsband het podium zal betreden. De belangstelling voor dit optreden is dermate groot dat de organisatie besloten heeft de naastgelegen extra zaal in gebruik te nemen zodat er plaats is voor maar liefst 500 bezoekers.

De in Engeland geboren en nu in de VS gevestigde Matt Schofield is een meermaals bekroonde gitarist, vocalist en songwriter. Schofield wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve Britse bluesartiesten van zijn generatie. Hij staat in de top tien van beste Britse Blues-gitaristen aller tijden bij Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Drie opeenvolgende overwinningen voor gitarist van het jaar en een overwinning voor Album of the Year bij de British Blues Awards maakten hem tot hun Hall of Fame.

Met veel lef en moed heeft Schofield zijn band naar meer dan 25 landen over de hele wereld gebracht. Hij ruilde gitaarlicks met opmerkelijke gitaarhelden, waaronder Buddy Guy, Joe Bonamassa en Robben Ford. The Los Angeles Daily News zei: “In Schofield heeft het Verenigd Koninkrijk de beste Blues-gitarist van elk land in tientallen jaren geproduceerd”

MattSchofield’s melodische vloeiende stijl, samen met zijn gepassioneerde en emotionele live-optredens hebben hem tot een van de meest gewilde moderne Blues-gitaristen gemaakt. De gig bij Heyhoef-Backstage zal Matt begeleid worden door het drietal Ruud Weber(bas), Govert van der Kolm (keys) en Marlon Pichel (drums) van het dit jaar jubilerende King of the World. Twee vliegen in een klap dus want naast de Engelse gitaar meester staat dan ook meteen de beste bluesband van Nederland op de planken klaar voor een waar muzikaal spektakel.

Masterclass voor de Die-Hards

Matt zal ‘s-middags voor een select gezelschap van Nederlandse gitaristen bij Heyhoef ook nog eens een Masterclass verzorgen. Opgeven voor deelname hieraan kan via de pagina waar ook de tickets besteld kunnen worden; https://www.heyhoef-backstage.nl/progamma/matt-schofield-16-april-2022/

Matt Schofield
Heyhoef-Backstage, Tilburg
Zaterdag 16 april 2022

Aanvang 20.30 uur – Zaal open 20.00 uur
Entree € 15,=


Ook op Blues Magazine ...