Matt Schofield & Band

 
Tekst: Jos Verhagen / Fotografie: Marco van Rooijen. Alle foto’s staan in het fotoalbum Matt Schofield op Flickr. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Een concert op de zondagmiddag dat is geen verkeerd idee, en dat hadden er meer gedacht dus bij het optreden van Matt Schofield was de Groene Engel in Oss goed gevuld met bluesliefhebbers. En voor die bluesliefhebbers viel er veel te genieten. Nadat de problemen met de microfoon waren opgelost kwam Matt, maar zeker ook zijn bandleden, toetsenist Jonny Henderson en drummer Evan Jenkins goed los. Die Evan Jenkins wat een drummer is me dat. Opgejut door Matt roffelde hij er lustig op los met mooie breaks. Ook zijn drumsolo was smaakvol en precies lang genoeg.

Matt Schofield & Band

 
Goed opgewarmd door de eerst drie nummers waren de vingers soepel gespeeld en kwam Matt met indrukwekkende solo’s op de proppen in twee heerlijke bluesballads. Van zijn zang moet hij het niet hebben maar zijn gitaarspel kent veel variatie. Na dit geweld en een nieuw nummer van zijn komende nieuwe album haalde hij de Amerikaanse zangeres Christina Tambakis op het podium. Zij bracht sfeer en speelsheid op het podium met krachtige uithalen in de funky uitvoering van het Aretha Franklin’s Dr. feelgood ( love is a serious business).

Matt Schofield & Band

 
Deze feel doortrekkend in de blues klassieker Black Cat bone, gingen opnieuw alle registers open ruimte bieden aan Jonny en Evan om te soleren. De beide heren spelen vaak samen met Matt Schofield en lieten horen waarom. Top muzikanten zijn het die hun instrument tot in de perfectie beheersen.

Matt Schofield & Band

 
Na een korte stop haalde Matt zijn oude vriend en bassist Javier Garcia het podium op. Door deze bassist kreeg de show wel meer diepgang. Ik prefereer een echt bassist boven de elektronische van Jonny Henderson. Nadat Christina ook weer op het podium stond sloot Matt het concert af met een spannende uitvoering van het Band of Gypsies nummer Them changes waarbij iedereen als solist naar voren trad. Na een wat wankel begin, door wat technische problemen, een geweldige afsluiter van een aangename zondagmiddag vol mooie blues van het Matt Schofield trio.

Matt Schofield & Band

 

Matt Schofield & Band

 

Matt Schofield & Band

Javier Garcia

Matt Schofield & Band

 

Matt Schofield & Band

Ook op Blues Magazine ...