Artiest: The California Honeydrops
Titel: Soul Tub
Formaat: CD
Label: TubTone Records
Release datum: december 2008

the-california-honeydrops-soul-tub

Deze formatie is rond Lech gecentraliseerd, hij is nl. de frontman van deze zeer interessante formatie The Carlifornia Honeydrops. Zij zijn gevormd in 2007, en de diverse leden hebben een behoorlijke staat van dienst al opgebouwd, en menigeen in de Blues, en Soul begeleidt. De invloeden op deze cd komen ook van Soul en Bluesgrootheden als Ray Charles, maar ook Booker T, Sam and Dave, en anderen.

Deze band geeft echter wel een heel eigen soundje aan dit soort muziek, wat doorspekt is van Soul, Funk en Bluesey-invloeden. Uitstekende zangpartijen wisselen elkaar af, in Groovende tracks met zeer pakkende blazers er in verweven, waar ik dan persoonlijk erg van houd.

Het instrumentarium is ook bijzonder, want ze gebruiken vaak ook niet alledaagse instrumenten, de titel Soul Tub, heeft te maken met een speciale soort van bass-gitaar. Een schijfje om elk feest mee op te sieren, en het is niet het ge-eikte Soulsoundje, maar er is iets geheel “eigens” van gemaakt. Zeker de moeite waard om eens te checken, en vooral helemaal thuishorend in de categorie Blues And Beyond.

Lech-guitar- vocals trumpet- Nasamba-drums-vocals, washboard- Chris-piano- Ben -tab-bass-vocals zorgen voor een Feelgood CD van hoog kaliber, en daaraan vastkoppelend kan ik je melden dat ze binnenkort in ons eigen landje te zien zijn – dus houd de agenda in de smiezen. Helemaal leuk deze band!
(frank van engelen)

Tracks:
01. Miss Louise
02. Rain
03. Soul Tubb
04. All You Gotta do
05. Bye Bye Baby
06. Honeydrops Theme
07. In My Dreams
08. Squeezy Breezy
09 Help Me Now
10. All Night Long
11. Cry For me
12. Soul Tub (Reprise)

Website The California Honeydrops : myspace.com/thecaliforniahoneydrops


Ook op Blues Magazine ...