Benefiet Concert Nick Curran
met The Blues Crowns, CC Jerome’s Jetsetters, Gene Taylor, Chanel Red, Fried Bourbon, The Generators,  The Kingsnakes, Little Louis & Aart van der Wulp,
Lucy & the Wigflippers, Lung Juhn, The Tinstars with Lil’ Esther feat. Dusty Ciggaar & Ruby Pearl, Tinez Roots Club

zondag 28 februari 2010
de Rambler, Eindhoven

little louis (2)

Tekst & Foto’s : Leo Gabriels

De benefiet voor Nick Curran in de Rambler, Eindhoven kon al geslaagd worden genoemd voor dat er nog maar één noot werd gespeeld. Maar liefst dertien bands hadden zich belangeloos beschikbaar gesteld en en korte voorbereidingstijd in aanmerking genomen om dit concert te organiseren mogen initiatiefnemer Jeroen van Gasteren (CC Jerome’s Jetsetters) en zijn companen terugkijken op een geweldige zondag (ondanks de storm die er buiten heerste)!

Om verder over alle bands te gaan schrijven hoe goed ze waren, kan ik kort zijn want voor mij en alle aanwezigen waren ze allemaal even goed!

Toch doorloop ik even de namen van het programma.
Om 13.00 uur de aftrap met Lung Jungh die ik net miste (sorry jongens …) maar volgens  kenner Wil  “Bluesbreeker” Wijnhoven , ging het lekker.
Little Louis
, kreeg hulp van zijn zoontje, waar we nog meer van gaan horen denk ik.
Chanel Red
, een neo Rockabilly band waar je aan ziet dat Mario op vocals en bass, Eric op drums en Michael op gitaar een hecht team zijn.
Jacuzy Sunset
moest afhaken omdat er iemand van de band in het ziekenhuis  lag. Jammer, maar beterschap.
Lucy & the Wigflippers
met hun vintage retro 50ties sound onder leiding van Marjan “Lucy” Jonkers (Lucy) vocals, saxofoon, master gitarist Huub Goosen (big fan van Nick Curran), Arno Vervest on Bass (iedereen kent hem wel denk ik), Peter van Geel op drums en achter de toetsen invaller Joost “Smoker” Janssen van the Bluescrowns.
The Bluescrowns
met Daan Prevo op vocals, saxofoon en harp. En weer achter die grote kist Arno Vervest op bass en achter de toetsen weer Joost Janssen, die dunne vingertopjes begint te krijgen! Paul Voestermans zonder sigaar op gitaar. Paul weet je altijd te raken met zijn gitaarspel. Drums Sjaak Korsten, je hoort hem wel maar soms zie je hem niet.  
CC Jerome’s Jetsetters
met Jeroen van Gasteren “the man himself” op  de Gretsh gitaar van Michael (Chanel Red) en vocals, Gene Taylor achter de toetsen, Coen Molenschot achter zijn eigen drumkit, Deon Buck op en achter soms liggend of staand op zijn Bass. Het werd wel wat krap op het podium want daarnast ook nog zeer verrassend Martijn “Tinez” van Toor op sax en Jefrey Thielens op mondharmonica!
The Generators
brachten jump swing maar komen binnenkort ook met steviger werk, staan dan al te popelen. “Crazy Pete” de Wijze op gitaar (mooi spul ), “Big Rich” van de Elzen op harp en vocals (nog bedankt voor het thuisbrengen!!) en al weer achter de trommels zit Peter van Geel. Nieuw (nou ja .. nieuw ..) achter de Bass is “the Spark Colbers”, hij is van hetzelfde formaat als Arno Vervest (voorheen bassist bij de Generators). Ook Joost Janssen (Bluescrowns ) is niet kapot te krijgen en duikt weer achter zijn toetsenbord!(vermoeidheid begint wel toe te slaan bij Joost maar ook bij mij!!).
Tinez Roots Club
, Back to the 60 ties and the 50 ties, maar ook Soul en Rock & Roll  komen voorbij. Daar blijf je wakker va! Martijn “Tinez” van Toor op tenor sax, Koen Schouten op zijn bariton saxofoon, Henk Punter (passende naam voor deze drummer) hadden er echt zin in! Speciaal voor deze  Nick Curran-tribute helemaal uit Duitsland gekomen met zijn Hammond-orgel in zijn auto was Wolfgang Roggenkamp die toch wel  een  aparte sound heeft! Het kost ook nog wat moeite om zo’n ding op en af het podium en in de auto te krijgen!! Achter mij hoorde ik zeggen: “ik zou toch kiezen voor een blokfluit”.
Rockabilly  met de The Tinstars & Lil ‘Esther. Klein maar fijn en special guest Dusty Cigaar op gitaar, wat voor mij de eerste keer was dat ik haar met deze band bezetting zag.
The Kingsnakes
die al geruime tijd binnen waren maken zich op voor hun feestje. Van Maren die er nog steeds zin in heeft schudt hier en daar handjes want in het blueswereldje kom je heel wat bekenden tegen! Sven van de Berg ,vocals en mondharmonica heeft er zin in, maar hij niet alleen. Andre Dieterman stemde zijn snaren, Gerrit Wagemakers zit al achter het voorverwarmde drumstel  en  tweede timmerman Eric Labadie komt even later meedoen samen met onze  verliefde bassist  Arno Vervest  die weer achter zijn tweede vriendin plaatsneemt. Dit stel zorgt weer dat er niemand de kans krijgt om  een dutje te doen. Mooi om deze jongens nog een keer samen te zien.
Fried Bourbon
met Steven Troch die zijn koffertje met mondharmonica’s klaarzet om samen met Tim Ielegems op gitaar, Seppe Donvil achter de drums en luc Michiels op de bass de laatste set voor deze  avond neer te zetten. Fantastisch jongens, Paasblues in Asten “here whe come”.  Het was jammer dat de nieuwe cd van Nick Curran “Reform schoolgirl” niet ter plekke verkrijgbaar was, daarop zullen we nog een paar dagen moeten wachten. Maar dan komt Big Rich mij vertellen dat het de hoogste tijd is voor mij om huiswaarts te gaan. Van 13.30 uur  tot 00.30uur is een hele zit. MAAR het was zeker de moeite waard. Ik hoop dat de organisatie en al deze  bands  en het publiek niet te vergeten, Nick Curran  een klein beetje hebben kunnen steunen in zijn strijd tegen zijn ziekte. Als het wat beter met hem gaat zal hij zeer zeker hier nog een keer optreden. Jeroen van Gasteren vertelde dat het een mooie bedrag van 2100 euro overgemaakt kon worden naar het fonds voor Nick Curran.

Namens alle aanwezigen en mijzelf: bedankt voor deze mooie lange  bluezy zondag!

Foto Album

>> Meer foto’s Benefiet Concert Nick Curran @ de Rambler, Eindhoven <<

cc jerome's jetsetters & Gene Taylor

little louis

chanel red (2)

the Generators

lucy & the wigflippers

bluescrowns (2)

kingsnakes (2)

lil'Esther (3)

tinez roots club (5)

fried bourbon

>> Meer foto’s Benefiet Concert Nick Curran @ de Rambler, Eindhoven <<

Website Nick Curran : www.myspace.com/curranrock


Ook op Blues Magazine ...