Ana Popovic & Band
support: Coen Wolters Band
6 maart 2010
Metropool, Hengelo

Ingestuurd door Herbert Schluter

Zaterdagavond 6 maart speelden Ana Popovic en haar band in Metropool in Hengelo, waarbij het voorprogramma werd verzorgd door de Coen Wolters Band. Bijgestaan door Erwin van Gestel op bas en Matthijs Rolleman op drums speelt dit trio Acid Blues Rock, maar tijdens het spelen laten ze merken dat ze niet vies zijn van invloeden zoals boogie en funk. Deze invloeden weten ze prima in hun spel te verweven en het energieke optreden van voorman Coen Wolters zorgt dat je niet stil kunt blijven staan.

Headliner Ana Popovic bracht een internationaal gezelschap op de planken. De van oorsprong Servische blueszangeres en –gitariste had de Franse Stephane Avellaneda op drums meegenomen, de Italiaan Michele Papadia op toetsen en vocals en Groninger Ronald Jonker op bas en vocals. Vanaf het eerste akkoord weet dit viertal te boeien door high-energy bluesrock. Het speelplezier spat er gewoon vanaf, wat een bezoeker na het eerste nummer al deed opmerken: ‘Stoer wief!’. Een groot gedeelte van de nummers was afkomstig van haar laatste album ‘Blind for Love’ dat in juli 2009 is uitgekomen, maar ook weet ze covers van o.a. Big Mama Thornton en Jimi Hendrix in haar eigen jasje te steken, zonder dat de identiteit van de nummers verloren gaat. Het grootste risico dat Ana Popovic loopt is dat ze bijna van het podium wordt gespeeld door de drie heren. Met name Ronald Jonker loopt enthousiast te bassen en zoekt bijna continue oogcontact met de andere bandleden, waarbij hij de hele tijd loopt te grijnzen. Een minuten durende bassolo van Ronald was er dan ook één van de beste die ik de laatste tijd heb gezien, ongelofelijk hoe snel zijn vingers over die vijf (!) dikke snaren glijden. Stephane is een zeer attractief spelende drummer die ook tijdens solo’s van bas of toetsen zeer afwisselend spel laat horen. Wat wel opvalt is dat het live optreden veel energieker en rauwer overkomt dan het album, maar beslist niet minder of slechter. Ana Popovic zelf weet de gitaren echt te laten zingen en met haar zang en spel weet ze het gevoel van de songs ook echt over te brengen.

Van deze dame gaan we hopelijk nog veel meer horen, ze staat in ieder geval in mijn lijstje met aanraders, samen met bijv. Hokie Joint, King Mo en The Jancee Pornic Casino. Mocht je deze namen op de billboards zien staan: gaan!

Links
Ana Popovic : www.anapopovic.com
Coen Wolters : www.coenwolters.net
Metropool, Hengelo : www.metropool.nl


Ook op Blues Magazine ...