VOLTAGE komt op 2 september met langverwachte nieuwe album “TOMORROW HITS TODAY”

Ook keert de band terug naar het clubcircuit in het najaar. Op 20 mei worden de tourdata bekend gemaakt.

Voltage - Tomorrow Hits Today (album cover)

Voltage

Tomorrow Hits Today

De titel van het album “Tomorrow Hits Today”, zegt eigenlijk al waar het album over gaat. Wat gebeurt er met je wanneer de toekomst ineens vandaag is en je wordt verrast door het onbekende.

De gevoelens en gedachtes die daarbij komen kijken is de rode draad van het album. Dave: “Dit is zo’n uniek document geworden omdat we als band en wereld dit niet meer zullen gaan meemaken op deze manier. Alle gevolgen die daarbij kwamen kijken waren zó nieuw en niemand wist hoe we hier mee moesten omgaan. Er was namelijk geen handleiding hiervoor. Alle nummers op “Tomorrow Hits Today” werden met zoveel vuur en passie in de studio gespeeld, alsof dit het laatste was wat we als band voorlopig mochten doen! Wij willen de wereld laten horen hoe een echte rock-and-roll plaat moet klinken.”

Het is een volledig verhaal van 14 songs geworden. Door de vele uren die vrij kwamen heeft Voltage zich maximaal laten inspireren door hun eigen vinyl platen kasten. Anderzijds voelde de mannen zich ook in een hoek gedrukt door de hele situatie die zich af speelde. De struggle die daarbij kwam kijken, maar zeker ook de hoop die ze steeds voor zich hielden, hoor je terug op het album.

Voor de tweede keer hebben ze het album voornamelijk live opgenomen. “Press play” en met de beste take werken. In 8 dagen tijd zijn alle 14 songs opgenomen in Uncle Gabe’s studio te Eindhoven. Het is een ware dubbel LP geworden. De songs komen juist in de studio tot leven! Er wordt met een “home-recording” gestart, de band repeteert vervolgens eenmalig om daarna direct de studio in te gaan. Op deze manier willen ze de magie van het volledig live spelen, de energie én de vrijheid van de band op de plaat vastleggen. Dave: “We zijn enorm trots dat we dit resultaat als volledig independent rock band voor elkaar krijgen! Het is in onze ogen erg belangrijk dat deze manier van werken niet verdwijnt in de enorm grote digitale wereld anno nu.”

Al in september 2021 bracht Voltage de eerste single van het nieuwe album uit, ‘How Lukcy Am I’. Deze kwam direct terecht in verschillende Nationale radio playlisten. Ook via de streamingsplatforms werd deze nieuwe song warm ontvangen! Op vrijdag 8 april was het tijd voor de tweede single, genaamd ‘I’ll Be Alright’! Deze song heeft als thema: ‘De overtuiging dat het uiteindelijk goed komt’! Welke donkere wegen je ook moet bewandelen, hoeveel donkere wolken er ook boven je hangen. Je kan alles voorgeschoteld krijgen. Je kunt je enorm verdwalen en jezelf verliezen, maar je zal altijd je weg naar jezelf en je geliefde terugvinden! De sterke gedachte van de lichte dagen die aan het einde van de donkere tunnel altijd zichtbaar zullen zijn geven je kracht om door te gaan! Toen de band op 22 April jongstleden bij Radio Veronica een live sessie deed, kregen ze het fantastische nieuws dat ‘I’ll Be Alright’! de Oorkonde (song van de week) was geworden.

Beide nummers kunnen hier beluisterd worden: https://www.youtube.com/c/Voltagenld

Dit is de tracklist van “Tomorrow Hits Today”:

Tomorrow Hits Today
Waitin’ For The Sundown
Voodoo Doll
I’ll Be Alright
How Lucky Am I
Ain’t Dead Yet
Sunset Drive
Nightbird
Rollin’ With The Punches
I Was Drunk Again
Where Do All The Good Ones Go
High On Your Mountain
The Fire In My Eyes
You Will Rise Again

Over Voltage

Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuutalbum Travellin’ Men in het voorjaar van 2015. In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en country invloeden. In 2020 brachten de mannen hun derde album ‘It’s About Time’ uit. Meerdere eigen clubtours, festivals als Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma’s zijn regelmatig onderdeel van onze tour en shows. In 2019 deed de band de Tribute to Tom Petty tour. Ook is Voltage niet meer weg te denken op de nationale radio!

Op vrijdag 21 augustus 2021 bracht Voltage hun derde single “The Last Time” uit van het album ‘It’s About Time’. Beide vorige singles “Wild and Blue” en “She’s Gone Like The Wind” vielen zeer goed bij de Nederlandse radio en werden beiden zelfs Radio 2 Topsong. Dave over deze verwarrende tijden met veel ups en downs: “Het album ‘It’s About Time’ is met open armen ontvangen in een gesloten wereld en had tóch nationaal radio succes! Voor ons een kers op de taart na een aantal jaren hard werken en geloven in wat we doen.”

Songteksten: Dave Vermeulen
Muziek: Dave Vermeulen en Ruard Sanders
Arrangementen: Voltage

Band
Dave Vermeulen: Lead vocals and guitar
Ruard Sanders: Lead guitar
Kai Liebrand: Bass and backing vocals
Edwin van der Burgt: Drums and percussion


Ook op Blues Magazine ...