Wie is het:
“Let’s Buzz”: Schiedamse Rockabilly/ Blues band

Wat gehoord:
Uitgebalanceerde sound, opzwepend en afwisselend

Waar gezien:
Café De Waal, Vlaardingen, 30 januari 2011 / Cafe Sport, Delft, 11 februari 2011 (Bluesfestival Delft)

Tekst : Peter Tuinsma

Dat Rockabilly muziek ondermeer zijn roots heeft in de Blues, is goed te horen bij deze jonge frisse band. Sinds begin 2010 spelen zij pas samen, maar hun individuele muzikale kwaliteiten maken deze band een geheel wat staat als een huis. De band heeft duidelijk passie en plezier en straalt dat uit naar het publiek.

Let's buzz (persfoto)
© marcel rozenberg photography (2010)

Er is aandacht besteedt aan het visuele plaatje, waarbij de linkshandige drummer met zijn wilde haardos misschien wel de authenticiteit van deze band een net iets andere twist geeft. De oranje Gretsch, de Fender buizenversterker, de staande akoestische bas, logo op de shirts, kortom er is nagedacht over het kompleet maken van de beleving.

Nu nog spelen zij veel werk van “The Paladins” een Rockabilly/Blues band uit begin jaren tachtig. Dit is ondermeer te horen op hun debuut cd (“plays The Paladins – 2010”), welke al kort na het ontstaan van de band is opgenomen. Zij spelen in eenzelfde opstelling: Martin van der Moer (gitaar en zang), Serge van der Kuil (staande bas en zang) en Marcel Gootjes (drums).

Het repertoire is wisselend en blijft boeien. Van echte Rockabilly tot Swing- en Funky Blues. Er passeren nummers van B.B. King, Billy Boy Arnold, maar ook Otis Rush en Ronnie Earl. Persoonlijk vind ik de band nu, in een live situatie, beter tot zijn recht komen dan op de debuut cd van alweer begin 2010. Dit zegt denk ik veel over de ontwikkeling die ‘Let’s Buzz’ doormaakt. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan eigen repertoire en als ik heel eerlijk ben, verheug ik me daar alvast op.

‘Let’s Buzz’ zal nog wel even in het kleine circuit actief blijven. De sound is compleet, het visuele plaatje klopt, de energie voelt positief, sterk en in balans, kortom het zal niet lang duren voordat deze heerlijke band de festivalpodia zal betreden. En ik sta vooraan!

Meer informatie: www.letsbuzz.nl
Eerstvolgende optreden: zaterdag 19 februari, Blues sociëteit l’esprit, Rotterdam


Ook op Blues Magazine ...