bluescafe-forever-apeldoorn

HET BLUESCAFE FOREVER FESTIVAL – 4000e GIG
Met The Veldman Brothers, Robbert Fossen & Peter Struijk Band, Bas Paardekooper and the Blew Crue

Bluescafé, Apeldoorn
31 augustus 2013

Tekst: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon, Henk Schrier / Video’s: Sarah M Bande, JRobert Germeraad
Meer Fotos: fotoalbum Bluescafe Forever Festival 2013 Apeldoorn

Toen Café eigenaar  Jan Kerseboom in 1994 het toenmalig cafe  in het centrum van Apeldoorn overnam en omvormde  tot Het  Bluescafe Apeldoorn wat het nu is, kon hij zich  niet realiseren  dat  hij afgelopen zaterdag  na bijna 20 jaar concert nummer  4000 in zijn programma agenda kon  schrijven.

UItverkocht

Een mijlpaal die hij afgelopen zaterdagavond  in zijn Bluescafe  vierde door de  muziekliefhebbers op een speciale avond te trakteren :  een heerlijk ‘Driedubbel concert’  met  drie  van zijn favoriete Top bands van eigen bodem: The Veldman BrothersRobbert Fossen & Peter Struijk Band en Bas Paardekooper  and the Blew Crue .

Met een beperkte capaciteit van maximaal ca 130 bezoekers was vooraf al medegedeeld dat reserveren noodzakelijk was. Want vol is vol. Niet gereserveerd ?Jammer..  Want deze avond was stijf uitverkocht. Een aantal muziekliefhebbers die zonder reservering aan de deur stonden werden dan ook helaas teleurgesteld.

Op een in feite ongebruikelijk vroeg tijdstip voor het Bluescafe , rond half acht,  werd er in het feestelijk versierde Cafe afgetrapt door  The Veldman Brothers. De  Band die een vaste waarde  is in de jaarlijkse programmering voor Jan Kerseboom. Geen onbekende dus voor de regelmatige bezoeker  van het Bluescafe.

Met de opener Spreadin ‘around  lieten de blood brothers  horen dat zij weer in Apeldoorn  town waren. Halverwege  het optreden was het cafe dan ook  tjok vol. Met nummers van hun met diverse prijzen bekroonde cds  en een aantal nieuwe nummers liet de band zien en horen waarom zij door Cafe eigenaar Jan Kerseboom elk jaar voor een optreden op  het Bluescafe podium  worden geprogrammeerd en terecht in hun logo staat geschreven :Blues and Roots  ’Straight from the Heart”.

Gerrit_1397

En als daarbij  tijdens het optreden de klanken van het favoriete nummer van de clubeigenaar  uit 2011 Leavin  door het cafe galmt glundert  Jan van oor tot oor en geniet het aanwezige publiek. Het typische Bluescafe sfeertje zit er dan zoals altijd bij een optreden  van de Veldman Brothers  inmiddels al direct in. Dat  typische ongedwongen  sfeertje.. waar velen met mij al jaren van genieten  tijdens  een bezoek aan het Bluescafe en  waarom bands uit binnen- en buitenland graag willen optreden op het Bluescafe podium .

The Veldman Brothers  – Messin’ With The Kid

Messin' With The Kid / The Veldman Brothers @ Bluescafe Apeldoorn / NL - 2013-08-31

Het is  die gezellige sfeer waarom Jan ondanks allerlei tegenslagen, het zijn moeilijke  tijden voor de horeca , al bijna 20 jaar het vol blijft houden. Jan ,de goedlachse brombeer ,Blues leeft in zijn hart ,Jan ademt de Blues, hij ís de Blues.

Bij het volgende optreden van Robbert Fossen and Peter Struijk band waanden de aanwezigen zich vervolgens in een broeierig Bluescafe  in Chicago. Robbert en Peter lieten nogmaals zien waarom zij terecht  vorig zijn afgevaardigd  naar Memphis voor de International Blues Challenge  en daar als eerste Nederlandse Blues artiesten als duo de finale bereikten. Pure Chicago Blues zoals het hoort op een uiterst  vakkundige wijze gespeeld door Robbert, Peter en de band.  Zoals de opener Bad Boy ,Comin’the House , 19 Years en  nummers van hun recente album “Clubbing ‘ zoals: Ain’t Gonna Worry About Tomorrow ,Gotta Love Somebody en Sinner’s Prayer .

Robbert fossen_1501

Rond dit tijdstip werd het duidelijk waarom Jan Kerseboom het aantal bezoekers beperkte tot ca 130. De Blues temperatuur steeg .Het werd ook  letterlijk warmer en warmer. Er werd dan ook regelmatig  van het buiten terras gebruik gemaakt. En met de Chicago Blues klanken door de openstaande  deur  was het ook daar goed toeven.

Robbert Fossen and Peter Struijk band  “19 Years  ”

19 Years / Robbert Fossen & Peter Struijk @ Bluescafe Apeldoorn / NL - 2013-08-31

Concert nummer 4000 werd afgesloten met Bas Paardekooper en zijn Blew Crue. Een band waarvan Jan Kerseboom  hun nummer “Broken Heart for Sale”  de afgelopen maanden bijna elke dag grijs draait in zijn Cafe.  En als een ervaren muziek plugger zowel in aan bezoekers van  zijn Cafe als in een recente radio uitzending aanbeveelt als zijn favoriete nummer .

Vroonphotomotion

Normaal staat Jan achter de bar druk biertjes te tappen voor de aanwezige gasten. Maar  toen dit nummer werd aangekondigd  kwam hij naar voren om zowel het nummer aan te kondigen om vervolgens  na het nummer de Cd   nogmaals het podium te betreden en de cd  aan te bevelen . (Zie Video)

Bas Paardekooper en zijn Blew Crue “Broken Heart for Sale” 

Bas Paardekooper★ 'BROKEN HEART FOR SALE ' ★ 31 aug 2013 4000 Gigs! @ Bluescafe Forever

Bijna als haringen in een ton , het publiek stond  bijna tegen het podium,  werd met  onder meer nummers als Strangers to the Blues, Between the Lines, Change  en Silent Cries, een dampende spetterende show afgeleverd door Bas en zijn band. De band liet zien maar bovenal horen waarom zij, net  als The Veldman Brothers en Robbert Fossen  en Peter Struijk  in de vorige jaren ,dit jaar terecht in de finale  staat van  de 3e Dutch Blues foundation .Dat beloofd wat  op zondag 6 oktober 2013 in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep … 

Ver na middernacht  werd  een heerlijk Driedubbel  Bluesconcert afgesloten en vertrok een tevreden publiek huiswaarts.

40000e gig Bluescafe2

Volgend jaar , 6 januari 2014 , runt  Jan Kerseboom  twintig jarig Het Bluescafe Apeldoorn. Wat mij betreft  vieren wij dat weer met zo’n  geslaagd feestje als afgelopen zaterdag…

LIVE impressies  Het Bluescafe Forever festival 31 augustus  2013

Playlist: GIG 4000! 31 aug 2013 HIGLIGHTS Bluescafe Apeldoorn Forever
Bekijk deze playlist op YouTube

Websites:
http://www.veldmanbrothers.nl/
http://www.robbertfossen.nl/
http://www.peterstruijk.com/
http://www.baspaardekooper.com/

http://www.bluescafe.nl/


Ook op Blues Magazine ...