Tekst: Martien & Theo Browers
Foto’s: Alain Broeckx
Video’s: KeepingTheBluesAlive.nl

Afgelopen zondag, 22 januari 2023, stond het programma van KeepingTheBluesAlive.nl, in het teken van blues van eigen bodem. Met het vastleggen van de Chicago Four en het DreamTeam van Richard van Bergen, kregen we de crème de la crème van Nederlandse artiesten op het podium. En dat hebben we zo ook mogen ervaren. Het werd een klasse middag. Liefhebbers van de Chicago blues kwamen weer eens als vanouds aan hun trekken met de Chicago Four, de nieuwste formatie van Robbert Fossen en Jan Markus, waarin verder op gitaar, Ber van Zanen en op drums Jeffrey van Duffelen.

Chicago Four # KeepingTheBluesAlive.nl 22-1-2023 #3

 
Het bleek een perfecte opwarmer voor de hoofdact, de Blues Alive Revue van Richard van Bergen. Deze eenmalige formatie onder de naam Richard van Bergen’s DreamTeam, bestond, behalve Richard, verder o.a. uit Sugar Boy Vielvoye, Roel Spanjers en Mischa den Haring. Door het enthousiasme van de artiesten, die duidelijk deze eenmalige gelegenheid aan grepen om er een geweldig blues feestje van te maken, werd het een super vette bluesmiddag.

Richard van Bergen's DreamTeam @ KeepingTheBluesAlive.nl #1

 
Op een einde was er nog weer eens een speciale editie van een KTBA-Jam, waarbij de super-formatie van Richard van Bergen nog eens verder werd aangevuld door leden van de Chicago Four.

Richard van Bergen's DreamTeam & Chicago Four Jam @ KeepingTheBluesAlive.nl 22-1-2023 #2

 
Voor de bluesliefhebbers, wil KeepingTheBluesAlive.nl graag het komende evenement even onder de aandacht brengen.
Op zondag 26 februari beginnen we met Little Hat, de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2022.
Als hoofdact presenteren we de Chris Corcoran’s Blues Guitar Summit uit de UK.
Chris heeft al eens vaker te gast geweest, toen als gitarist in de band van Giles Robson.
Hopelijk kunnen we wederom een unieke middag toevoegen aan onze palmares.


Ook op Blues Magazine ...