Dampende grotestadsblues, soul, rock-‘n-roll en alles daartussenin

Utrecht Blues Festival

Zondag 19 maart 2023
TivoliVredenburg, Utrecht
Info + Tickets

Utrecht Blues Festival

UTRECHT BLUES FESTIVAL MET O.A. CURTIS SALGADO EN TRUDY LYNN

Op zondag 19 maart presenteert TivoliVredenburg voor het eerst Utrecht Blues Festival, een klein bluesfestival met grootse namen. De line-up bestaat uit Amerikaanse bluesveteranen Curtis Salgado en Trudy Lynn, de Engelse mondharmonicavirtuoos Giles Robson, allround Nederlandse bluesband Fat Harry and The Fuzzy Licks en de door vroege West Coast blues geïnspireerde Nederlandse band Detonics.

Tijdens Utrecht Blues Festival staat TivoliVredenburg een middag en avond in het teken van dampende grotestadsblues, soul, rock‘n-roll en alles daartussenin. De Amerikaanse bluesman Curtis Salgado is een van de headliners. In zijn carrière van inmiddels 50 jaar zat deze zanger/mondharmonicaspeler in uiteenlopende bands als Roomful Of Blues, The Robert Cray Band en Santana. In 2021 verscheen Salgado’s jongste album Damage Control, een swingend uitstapje naar de rock-‘n-roll van de fifties.

Een andere grote naam is de 75-jarige Amerikaanse blues- en soulzangeres Trudy Lynn. Qua stijl valt ze te vergelijken met collega’s als Etta James en Koko Taylor: ze gooit alles eruit wat ze in zich heeft. De legendarische gitarist Albert Collins was de eerste die haar talent herkende en hij nam haar midden jaren zestig al mee op tournee – ruim vijftig jaar, twaalf albums en talloze samenwerkingen later mogen we Trudy Lynn gerust een diva van de blues noemen!

De rest van het programma wordt aangevuld door de Engelse zanger/mondharmonicaspeler Giles Robson en de Nederlandse bands Fat Harry and the Fuzzy Licks en Detonics.

Praktische informatie
Utrecht Blues Festival vindt plaats op zondag 19 maart 2023 van 14:00 tot 21:00 uur. Tickets kosten €35,- (incl. servicekosten).

Curtis Salgado | Trudy Lynn
Giles Robson | Fat Harry and the Fuzzy Licks | Detonics

Meer informatie en tickets: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/utrecht-blues-fest-19-03-2023/


Ook op Blues Magazine ...