Het C+B Museum in Grolloo houdt op 15 april een avond voor muziekliefhebbers, en speciaal voor de liefhebbers van bluesmuziek. De bekende radiomaker Marc Stakenburg komt samen met bluesmuzikant Big Bo het verhaal over de legendarische blueszanger Robert Johnson vertellen. Onder de titel “Wie is Robert Johnson, niet?” treden de heren op 15 april op in de grote zaal van café-restaurant Hofsteenge in bluesvillage Grolloo.

Bluestheater met Marc Stakenburg en Big Bo Brocken poster

Bluestheater met Marc Stakenburg en Big Bo Brocken

Duivelse verhalen over blueslegende Robert Johnson in Grolloo

In café-restaurant Hofsteenge in Grolloo houdt het Cuby Museum zaterdagavond 15 april een bijzondere voorstelling over het leven van blueszanger Robert Johnson. Deze legende is wellicht de meest besproken figuur in de geschiedenis van de blues.

De avond over dit bijzondere bluesfenomeen wordt verzorgd door de bekende radiomaker, discjockey en verteller Marc Stakenburg, samen met bluesmuzikant Big Bo Brocken. Zij houden in een soort van bluestheater niet alleen de legendes over het leven van Robert Johnson tegen het licht, maar ook onderzoekt het duo de tegenstellingen tussen mythe en waarheid. Dit onder de titel: “Wie is Robert Johnson, niet? – Duivelse verhalen rond een blueslegende”.

Voor deze voorstelling (aanvang 20.00 uur) zijn kaarten in de voorverkoop 20 euro en aan de kassa 25 euro.

Robert Johnson is bekend van nummers als Dust my broom , Love in vain, Sweet home Chicago en Come on in my kitchen.
Hij was een groot voorbeeld voor de jonge gitaristen uit de jaren zestig van de vorige eeuw, zoals Eric Clapton, Jimmy Page, John Mayall en Peter Green. Ook een jonge Bob Dylan putte inspiratie uit de muziek van Johnson.
Zijn nummers zijn dan ook door vele bekende bands en artiesten opgenomen, zoals The Rolling Stones, Fleetwood Mac, Eric Clapton en Joe Bonamassa.

Het leven van Robert Johnson heeft door de jaren heen een mythische omvang gekregen. Zo zou hij zijn ziel aan de duivel hebben verkocht, in ruil voor het talent om fantastisch gitaar te kunnen spelen.

In “Wie is Robert Johnson, niet? – Duivelse verhalen rond een blueslegende” vertelt Marc Stakenburg het levensverhaal van Robert Johnson en de bluesmuzikant Big Bo Brocken speelt zijn muziek. Samen zorgen de heren voor een unieke voorstelling.
Marc en Bo houden zich ook bezig met de vraag waar al die verzinsels over Robert Johnson nou eigenlijk vandaan komen. Of zijn het toch feiten?

De voorstelling Wie is Robert Johnson, niet? vindt plaats op zaterdagavond 15 april bij café-restaurant Hofsteenge in Grolloo, aanmelden kan via 0592-501226 of info@hofsteengegrolloo.nl.

Zie ook www.cubymuseumgrolloo.nl


Ook op Blues Magazine ...