De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken.

Foto The Iconic Blues Albums - Buddy Guy – A Man And The Blues

4 – Buddy Guy – A Man And The Blues
Samengesteld door Hans Ros

Het album “A Man and the Blues” is het tweede studioalbum van de legendarische bluesgitarist Buddy Guy, uitgebracht in 1968. Het album wordt algemeen beschouwd als een van de beste werken van Guy en een mijlpaal in de moderne bluesmuziek.

“A Man and the Blues” bevat een mix van traditionele bluesnummers en eigen composities van Buddy Guy. Het album opent met het titelnummer “A Man and the Blues”, een soulvolle track waarin Guy zijn emoties en pijn uitdrukt.

Wat dit album echt opmerkelijk maakt, is de mix van verschillende bluesstijlen. Guy beheerst zowel de Chicago blues, waar hij zijn carrière begon, als de zachte, soulvolle sound van de West Coast blues. Dit komt naar voren in een nummer als “Money (That’s What I Want).
Daarnaast is ook de bevlogenheid en intensiteit waarmee Buddy Guy zijn nummers brengt opmerkelijk. Zijn ruwe, expressieve stem geeft de teksten een extra lading en zijn gitaarspel is krachtig en emotioneel.

Enkele van de topnummers van “A Man and the Blues”, naast de eerder genoemde tracks, zijn:
“I Can’t Quit the Blues” – Een rauwe bluesballade waarin Guy zijn hart uitstort en zijn liefde voor de blues benadrukt.
“Mary Had a Little Lamb” – Een energiek nummer dat een van zijn bekendste hits werd. Het combineert virtuoos gitaarwerk met een catchy melodie.
“One Room Country Shack” – Een ontroerend nummer dat de luisteraar meeneemt naar het platteland en de eenzaamheid van het leven beschrijft.

Over het geheel genomen is “A Man and the Blues” een indrukwekkend bluesalbum waarin Buddy Guy zijn veelzijdigheid als zanger en gitarist toont. Het album combineert een mix van bluesstijlen met krachtige emoties en virtuoos gitaarspel, wat het een tijdloos werk maakt en een must-have voor bluesliefhebbers.

Buddy Guy - One Room Country Shack

 
Meer luisteren van dit iconisch blues album, check deze link


Ook op Blues Magazine ...