De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: Etta James – At Last

17 – Etta James – At Last
Samengesteld door Hans Ros

Het album “At Last” van Etta James is een iconisch album in de geschiedenis van de soul- en rhythm-and-bluesmuziek. Het werd uitgebracht in 1961 en is een van de meest geprezen en invloedrijke albums van Etta James. Het album bevatte een mix van verschillende muziekstijlen, waaronder blues, gospel en jazz.

“At Last” is vooral bekend om de titeltrack “At Last”, een van de meest herkenbare nummers van Etta James. Het nummer is een klassieker geworden en wordt nog steeds veel gedraaid op radiozenders over de hele wereld. Het werd oorspronkelijk geschreven in 1941, maar Etta James gaf er een nieuw leven aan met haar krachtige en emotionele vocale uitvoering.

Een ander topnummer op het album is “I Just Want to Make Love to You”. Met zijn bluesy arrangement en de gepassioneerde stem van Etta James heeft het nummer een sterke impact gehad op de muziekindustrie. Het was een van de meest succesvolle nummers van Etta James en is sindsdien veel gecoverd door andere artiesten.

Naast deze twee beroemde nummers bevat het album “At Last” nog andere prachtige tracks. “Stormy Weather” is een intens nummer dat Etta James’ vermogen toont om met haar stem verschillende emoties over te brengen. “Trust in Me” is een romantisch en melancholisch nummer dat de luisteraar meeneemt in de diepte van Etta James’ gevoelens.

Het album werd geproduceerd door Phil Chess van het legendarische Chess Records, en bevatte een mix van covers en originele nummers. Etta James stond bekend om haar opvallende vocale bereik en emotionele interpretatie. Ze slaagde erin om met elk nummer op het album een diepe, rauwe en soulvolle ervaring te creëren.

In termen van invloed en succes was “At Last” een keerpunt in de carrière van Etta James. Het album werd een van haar best verkochte en werd geprezen door muziekcritici vanwege zijn onweerstaanbare mix van genres en Etta James’ indrukwekkende vocale talent.

Kortom, het album “At Last” van Etta James is een tijdloos meesterwerk dat de essentie van soul en rhythm-and-blues vastlegt. Met nummers als “At Last” en “I Just Want to Make Love to You” heeft Etta James haar stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis en haar positie als een van de grootste zangeressen van haar tijd gevestigd.

Etta James - At Last, Trust In Me & A Sunday Kind Of Love - Live Montreux 1977

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...