Jubileumeditie ’25 years Southern Bluesnight

zaterdag 18 maart 2023, Theater Heerlen

Bekendmaking van de volledige line-up van ’25 years Southern Bluesnight’.
Deze jubileum-editie zal plaatsvinden op zaterdag 18 maart 2023 in Theater Heerlen en herbergt een internationaal topprogramma voor de bluesliefhebber:

Line-up ’25 years Southern Bluesnight’

Mud Morganfield (US)
Hans Theessink & Big Daddy Wilson (US)
Curtis Salgado (US)
Goldwasser, Rannenberg & Wade (FR/DE/UK)
Giles Robson (UK) ft. Fat Harry and the Fuzzy Licks
Phil Gates (US)
Sugar Queen & The Straight Blues Band (US)
Toussaint’s Dutch Blues All Stars
The Blues Crew
Hipi-Kats (BE)
Buskers: Secret Songs & SAM

Meer info + tickets via https://www.plt.nl/programma/25-years-southern-bluesnight-jubileumeditie/18-03-2023-19-00

Southern BluesNight Heerlen 2023 poster

Southern Bluesnight viert 25-jarig jubileum met internationale bluesiconen

It’s all about the blues. En dat al 25 jaar lang!

Al 25 jaar maakt tijdens de Southern Bluesnight de top van de internationale blueswereld zijn opwachting in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Het festival heeft zich ontwikkeld tot een evenement waarvoor bluesliefhebbers van alle leeftijden uit de hele provincie – en verder – naar Heerlen reizen. Elke editie is verrassend en van hoog niveau, met optredens van top bluesartiesten tot jong en opkomend talent uit onze eigen regio. Elke editie gaat het om niets anders dan de blues. De aankomende jubileumeditie op zaterdag 18 maart is hier geen uitzondering op.

Het festival viert 25 jaar Southern Bluesnight uitbundig met een programma dat – zoals trouwe bezoekers weten – het volledige theater in Heerlen in beslag neemt. Bovenaan het affiche pronken headliners zoals Mud Morganfield (Chicago, USA), die op veler verzoek na tien jaar terugkeert op het Heerlense bluespodium, en Curtis Salgado; winnaar van de Soul Blues Male Artist Award bij de Blues Music Awards 2022. Een hoogtepunt belooft ook de samenwerking tussen het Nederlandse blues ‘instituut’, gitarist Hans Theessink – 50 jaar ‘on the road’ en goed voor meer dan 8.000 concerten en 30 albums – met de Amerikaanse singer-songwriter Big Daddy Wilson. Samen zijn zij goed voor een unieke en vooral energieke blend van blues, Amerikaanse roots, folk en spirituals.

De top van de Chicago Scene
Naast Mud Morganfield verwelkomt de 25-jarige Southern Bluesnight uit de Chicago-bluesscene multi-instrumentalist Phil Gates. Dit icoon op de slide- en elektrische gitaar speelde met de groten der aarde in de blueswereld, van Stevie Ray Vaughn tot Eartha Kitt, van Dizzie Gilespie tot Buddy Guy en vele, vele anderen. Vocaal drukt – eveneens uit Chicago – Michele Denise aka Sugar Queen haar stempel op het programma. Haar album BETTER DAYS (2021) pronkt op #8 in de Top Chicago Blues Album Chart van 2022. Live maakt deze Afro-Amerikaanse blueszangeres met haar roots in gospel en jazz nog meer indruk. Zij komt naar Heerlen met The Straight Blues Band. Vuurwerk!

Europese blues en feestelijke combinaties
De Europese blues is tijdens de 25ste Southern Bluesnight goed vertegenwoordigd met een fantastische samenwerking tussen de meervoudig awardwinnaar en blues harmonica virtuoos Giles Robson en Fat Harry and the Fuzzy Licks. Robson zingt en speelt krachtige en tijdloze blues met een diepe groove. Fat Harry en zijn Fuzzy Licks staan voor een heerlijke blend van funk, soul, rhythm & blues en old school blues. Legendarisch is op voorhand ook de samenwerking tussen zanger/gitarist Franck L. Goldwasser (FR), pianist Christian Rannenberg (DE) en zanger/harmonicavirtuoos Roger C. Wade (UK). De optredens van dit trio, waar dan ook ter wereld, laten een onuitwisbare indruk achter.

It’s all about the blues
Buiten de grote podia gaat het bluesfeest gewoon door. Speciaal voor de jarige Bluesnight neemt de Nederlandse roots- en bluesmuzikant en -promotor Thomas Toussaint een Blues Allstars band mee voor het nodige spektakel op de Juke Joint Stage in het DSMtheatercafé. “Deze gelegenheids-bezetting wordt nothing but fun!”, belooft Toussaint. De opening van het festival is traditiegetrouw in handen van de winnaar van de meest recente B.R.U.L. Contest; in 2022 veroverde The Blues Crew uit Maastricht deze eervolle plek met hun authentieke, ol’ school blues. Tussen de optredens door is er ruimte om te struinen langs een indoor festivalmarkt met gadgets, muziek op cd en vinyl en proeverijen. Last but not least gaat het muzikale programma tussen de bedrijven door met verrassende buskers van Secret Songs en Sandra Nijsten oftewel SAM; zij maken het overvolle programma van 25 years Southern Bluesnight compleet met een sfeervolle regionale touch.

25 YEARS SOUTHERN BLUESNIGHT

Zaterdag 18 maart 2023 van 19.00 uur – 02.00 uur
Deuren open: 18.00 uur
Tickets € 42,50
Meer info: www.plt.nl/programma/25-years-southern-bluesnight-jubileumeditie

Line-up:

Mud Morganfield (US)
Hans Theessink & Big Daddy Wilson (US)
Curtis Salgado (US)
Goldwasser, Rannenberg & Wade (FR/DE/UK)
Giles Robson (UK) ft. Fat Harry and the Fuzzy Licks
Phil Gates (US)
Sugar Queen & The Straight Blues Band (US)

Toussaint’s Dutch Blues All Stars
The Blues Crew
Hipi-Kats (BE)

Buskers: Secret Songs & SAM


Ook op Blues Magazine ...