Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic blues albums: Hans Theesink – Baby Want To Boogie

09 – Hans Theesink – Baby Want To Boogie
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Baby Wants to Boogie” van Hans Theessink is een geweldige verzameling van bluesnummers die zijn kenmerkende stijl en passie voor het genre weerspiegelen. Het album werd uitgebracht in 1987 en bevat een mix van originele composities en covers van traditionele bluesnummers.

“Slidin’ Delta” is een van de opmerkelijke nummers op het album. Het is een klassieker uit de Mississippi Delta-blues, geschreven door Mississippi John Hurt. Het nummer is doordrenkt met Theessink’s unieke vocale stijl en meeslepende gitaarspel. Met zijn diepe, rauwe stem en vloeiende gitaarspel weet hij de luisteraar mee te nemen naar de oude blueswereld van de Mississippi Delta. “Slidin’ Delta” is een nummer dat de traditie eert en tegelijkertijd een eigentijdse touch toevoegt.

Een ander opmerkelijk nummer op het album is de cover van “Nobody’s Fault But Mine”. Oorspronkelijk geschreven door blueslegende Blind Willie Johnson, brengt Theessink zijn eigen interpretatie van het nummer. Met zijn diepe, soulvolle stem geeft hij het nummer een nieuwe dimensie. Het is een bluesklassieker met een krachtige boodschap van eigen verantwoordelijkheid en schuld. Met zijn vakkundige gitaarspel en doorleefde zang weet Theessink de essentie van de blues in dit nummer te vangen en de luisteraar mee te nemen op een emotionele reis.

“When Things Go Wrong” is een ander intrigerend nummer op het album. Dit nummer is een cover van Big Bill Broonzy en is een bluesballade waarin Theessink zijn vermogen toont om een verhaal te vertellen en de luisteraar mee te nemen in zijn wereld. Met zijn warme stem en meeslepende gitaarspel weet hij de emoties van het nummer over te brengen. “When Things Go Wrong” is een nummer dat de pijn en het verdriet van het leven belichaamt en tegelijkertijd hoop en veerkracht uitstraalt.

Al met al is “Baby Wants to Boogie” een prachtig album dat de essentie van de blues vastlegt en de luisteraar meeneemt op een reis door de rijke geschiedenis van het genre. Met zijn krachtige stem, meeslepende gitaarspel en unieke interpretaties weet Hans Theessink de blues tot leven te brengen en een blijvende indruk achter te laten.

Hans Theessink Band - Behind The Sun - LIVE

 
Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...