25 jaar Ribs & Blues
27-28 en 29 mei 2023
Festivalterrein De Domineeskamp, Raalte

ribs & blues

Met Pinksteren gratis genieten van de beste roots-en bluesmuziek op de beide podia van Ribs & Blues in Raalte. Muziekliefhebbers uit het hele land waren er 24 jaren aan gewend maar bleven ook altijd verbaasd hoe dat nou kon.
Met de inzet van honderden vrijwilligers, een doorgaans goede horeca omzet en met steun van het Raalter bedrijfsleven en provincie, kon Ribs & Blues tijdens de Pinksterdagen gratis toegankelijk blijven.

Voor de jubileumeditie, 25 jaar Ribs & Blues die op 27-28 en 29 mei gaat plaatsvinden, zullen bezoekers voor het eerst toegangstickets moeten kopen.

“We hebben het lang kunnen volhouden maar zonder entreeheffing zetten we nu de toekomst van ons mooie festival op het spel en dat mag niet gebeuren,” aldus Ton Groot Beumer van Ribs & Blues.

De snel veranderende tijden hebben bijgedragen aan deze beslissing die volgens de voorzitter ‘weloverwogen maar met frisse tegenzin’ is genomen.

Groot Beumer: “Wij hebben ook te maken met fors gestegen prijzen bij alle leveranciers, en oplopende gages voor artiesten na de coronatijd. De regen met Pinksteren 2022 zorgde voor een financiële tegenvaller maar ook het veiligheidsaspect op ons festival is een belangrijk argument”.

Tijdens het optreden van Danny Vera op de zaterdagavond moest Ribs & Blues voor het eerst de toegangspoorten sluiten wegens te grote drukte op het terrein. Duizenden bezoekers besloten op het laatste moment nog even ‘gratis” naar het festival te komen om de populaire zanger te bewonderen.

“Dat was een vervelende verrassing ,die situatie willen we altijd voorkomen en met de noodzakelijke ticketverkoop weet je ook wat je kunt verwachten, ”aldus de organisator.

De nieuwe ticketprijzen voor Ribs & Blues zijn zeer bescheiden.
Een dagkaart voor de zaterdagavond, zondag of maandag kost € 10,-
Passe-partouts voor 3 dagen gaan € 25,- kosten.
Kinderen tm 12 jaar, onder begeleiding , hebben zoals vanouds gratis toegang!
De online voorverkoop zal 1 februari 2023 starten via www.ribsenblues.nl

25 jaar Ribs & Blues
27-28 en 29 mei 2023
Festivalterrein De Domineeskamp, Raalte

Ticketverkoop en alle informatie: www.ribsenblues.nl


Ook op Blues Magazine ...