Today Was Yesterday (feat. Alex Lifeson) - GRACE (Official Lyric Video)

 
Today Was Yesterday en Music Theories Recordings / Mascot Label Group kondigen de wereldwijde release aan van het debuut studioalbum van het duo Today Was Yesterday op 23 februari 2024.

Today Was Yesterday zijn drummer, percussionist en programmeur Ty Dennis en zanger, primaire songwriter, bassist, gitarist, pianist en programmeur Angelo Barbera. Hun titelloze debuut is een fantasierijke verzameling van tien nummers met eersteklas moderne klassieke rock, met Rock and Roll Hall of Famers Alex Lifeson van Rush en Robby Krieger van The Doors als gastgitaristen.

Today Was Yesterday schrijft avontuurlijke en slimme poprock met prog invloeden en referenties naar Nine Inch Nails, Japan en David Sylvian, Genesis en Peter Gabriel, Tears For Fears, Led Zeppelin, Steely Dan en Rush. Het eerste album bevat ingewikkelde maar pakkende composities vol spannende virtuoze muzikale passages, art-rock soundscapes en nauwgezette productie. Tekstueel en conceptueel gebruikt Today Was Yesterday dezelfde soort metaforische en poëtische teksten waar artiesten als Genesis, Peter Gabriel en Rush de voorkeur aan geven.

Ty had in house bands gezeten voor all-star-concerten waarin Rush-gitarist Alex Lifeson een special guast was. In 2022 gaf Ty Alex een lift terug naar zijn hotel, en daar speelde Ty voor Alex een aantal Today Was Yesterday-nummers. “Alex zei: ‘Ik ben zo onder de indruk van wat je doet, ik zou er graag deel van uitmaken, dus als je ooit gitaar nodig hebt, maar voel je niet verplicht”, herinnert Ty zich. “Ik kon het niet geloven!” Uiteindelijk speet Alex op zes van de tien nummers van het album.

Tracklist:
1. GRACE (feat. Alex Lifeson)
2. A Louder Silence (feat. Alex Lifeson)
3. On My Own (feat. Alex Lifeson)
4. I Take All
5. My Dog Is My God (feat. Alex Lifeson)
6. Faceless Faraway Song (feat. Alex Lifeson)
7. If I Fall (Silly Games) (feat. Robby Krieger)
8. Rukus
9. Borrowed


Ook op Blues Magazine ...