Foto Release: Tian Nienaber, zijn nieuwe single 'Knip die Tou' (meaning 'Cut the Cord')

Tian Nienaber is een Zuid-Afrikaanse indie-alternatieve singer-songwriter die op 17-jarige leeftijd aan zijn muzikale reis in de industrie begon, aanvankelijk als geluidstechnicus en rigger. In de eerste zes jaar van zijn carrière wijdde Tian zich aan de roadtrip, begeleidde hij talloze artiesten en droeg hij bij aan verschillende belangrijke festivals. Deze periode stelde hem in staat zich te verdiepen in de fijne kneepjes van de industrie en tegelijkertijd relaties van onschatbare waarde op te bouwen. Tian’s passie voor muziek, die ontstond op 12-jarige leeftijd toen hij gitaar begon te spelen en liedjes begon te schrijven, leidde er uiteraard toe dat hij een carrière als uitvoerend artiest nastreefde, waarbij hij de overstap maakte van werk achter de schermen naar de voorhoede van de muziekscene.

In de afgelopen zeven jaar heeft Tian zich gevestigd als een prominent figuur in het alternatieve indie-genre, waarbij hij zijn kenmerkende muziekstijl op verschillende platforms laat zien. Hij sierde de podia van gerenommeerde festivals. In 2021 maakte Tian furore met de release van zijn debuutsingle en bijbehorende video ‘Hurting Love’, geproduceerd door Peach Van Pletzen bij ‘Planet Awesome’. Het nummer kreeg veel bijval, behaalde hitlijsten in Zuid-Afrika en Australië, en leverde Tian de prestigieuze Banger Music Award op voor ‘Best Solo Artist 2021’ in de Verenigde Staten.

Voortbouwend op dit momentum volgde Tian in 2022 zijn tweede single ‘Soldier On’, waarmee hij zijn positie in de muziekscene verder verstevigde. In 2023 waagde Tian zich aan de Afrikaanse muziek met de release van ‘Hemel Se Deur’ (‘Heaven’s Door’), dat hitlijsten kende op verschillende radiostations. Terwijl hij 2024 ingaat, maakt Tian zich op voor de release van zijn tweede Afrikaanse single en video, ‘Knip die Tou’ (‘Cut the Cord’), klaar om zijn opwaartse traject in de industrie voort te zetten.

Tian Nienaber - Knip die Tou (Official Music Video)

 
Lyrics ‘Knip die Tou’

Ek sit al dae en wonder wat gaan gebeur
Jy’t gedreig, jyt verkondig dis die laaste keer
Jy ruk my hart rond heen en weer
Ek’s ‘n pop jy’s in beheer

Knip die tou en laat my vry
Gekneusde hart, is alles verby
Gee my ‘n kans om aan te beweeg
Gee my ‘n kans om die blou te genees

Probeer al jare om in jou hart te bly
So sê my hoe dit kon wees hoe is dit verby
Jy sê jy’s myne sonder hartseer en berou
As jy net geweet het hoe ek aan jou woorde vasklou

Knip die tou en laat my vry
Gekneusde hart, is alles verby
Gee my ‘n kans om aan te beweeg
Gee my ‘n kans om die blou te genees

Los my hier nes ek is
Ek sal my pad terug vind
Liefde het my verblind

Knip die tou en laat my vry
Gekneusde hart, is alles verby
Gee my ‘n kans om aan te beweeg
Gee my ‘n kans om die blou te genees

Socials:
Facebook: https://www.facebook.com/TianNienaber
Instagram: https://www.instagram.com/tian_nienaber/
Bandcamp: https://tiannienaber.bandcamp.com/
YouTube: https://www.youtube.com/@TianNienaber/featured


Ook op Blues Magazine ...