Foto Release: New Album Robby Krieger and the Soul Savages

LEGENDARY DOORS GUITARIST ROBBY KRIEGER ANNOUNCES NEW ALBUM, OUT ON JANUARY 19, 2024 ON RED VINYL, CD & DIGITALLY

Robby Krieger weet dat wanneer je de juiste groep muzikanten bij elkaar brengt en vertrouwt op het creatieve proces, er magie ontstaat. Als stichtend lid van The Doors begrijpt de gitarist intuïtief de schoonheid van vrij vloeiende samenwerking en telepathisch groepsinteractie. Dit blijkt duidelijk uit Robby’s titelloze debuutrelease van zijn nieuwe band, Robby Krieger And The Soul Savages, die op 19 januari verschijnt bij The Players Club / Mascot Label Group.

Robby Krieger And The Soul Savages is in old school stijl opgenomen met een stel vrienden die aan het jammen en opnemen waren in een ontspannen studiosetting. Getrackt in Robby’s eigen Love Street Studios in Glendale, Californië, strekt Robby zich uit over filmische groovemuziek geïnspireerd door klassieke soul, jazz uit de jaren zestig, blues, rock, psychedelische rock en meer.

Fans van de unieke stijl van de gitarist zullen blij zijn dat zijn nieuwste album vol staat met Robby-ismen. Robby Krieger And The Soul Savages bruist van zijn gevierde fingerstyle fretwork, inclusief Robby’s avontuurlijke jazzy en microtonale slide-gitaarspel; zijn slinkse, op funk geïnspireerde ritmewerk; en zijn zijdezachte octaafspel in Wes Montgomery-stijl. Het album met tien nummers verkent de soul-jazz, dirty blues en noir-achtige roots van The Doors en bevordert tegelijkertijd Robby’s carrière als jazz-fusiongitarist.

Robby Krieger And The Soul Savages - A Day In L.A. (Visualizer)


Ook op Blues Magazine ...