Foto Release: Greg Sover, new album His-story

Greg Sover brengt op dit album met de voormalig Jimi Hendrix Band of Gypsys bassist Billy Cox twee nummers van Jimi Hendrix afkomstig van het legendarische Are you Experienced album. Manic depressions en Remember, een nummer dat verrassend genoeg in de USA alleen verkrijgbaar was op de internationale versie van het album Are you experienced.

“Het draait allemaal om het overschrijden van deze grenzen en het samenbrengen van iedereen, ongeacht je ras, religie of nationaliteit. Wat mij betreft, ik heb het allemaal meegemaakt… het is nu te laat om te stoppen. Ga er gewoon voor. De show moet doorgaan.” aldus Greg Soever

Terwijl de vrienden van Greg Sover in zijn buurt in Philadelphia, waar hij opgroeide, naar lokale rappers luisterden, werd hij ondergedompeld in klassieke rock, country en blues, op vijfjarige leeftijd pakte hij voor het eerst een gitaar op.

“Vanaf het begin waren het de groten die me hebben geïntrigeerd”, zegt Sover, terwijl hij Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Jeff Beck, Duane Allman, Dwight Yoakam-gitarist Pete Anderson en, natuurlijk, alle drie Kings – B.B. , Freddie en Albert als vroege invloeden had. “Het horen van die eerste paar noten van ‘Purple Haze’ heeft mijn leven veranderd.”

Op zijn vierde album “HIS-STORY”, dat op 21 juli 2023 wordt uitgebracht door zijn eigen Grounded Soul Records-label, is de cirkel van Greg Sover’s muzikale carrière rond. Hij wordt vergezeld door de legendarische Jimi Hendrix Experience en Band of Gypsies-bassist Billy Cox, op twee nummers “Manic Depression” en “Remember”, oorspronkelijk opgenomen voor de internationale versie van Jimi’s eerste album, “Are You Experienced”.

Foto Release: Greg Sover, new album His-story
Greg Sover en Billy Cox

Greg Sover Website:
Greg Sover on Youtube:


Ook op Blues Magazine ...