Foto Release: Eric Heideman - Third degree gravitiy

Eric Heideman is een jonge muzikant uit Salt Lake City, Utah, hij is opgepikt door een team van Grammy genomineerden en Blues Music Award en International Blues Challenge winnaars, producenten Victor Wainwright en JW-Jones. Third Degree Gravity is zijn doorbraak release. Het album werd opgenomen met meester ingenieur Dave Gross, producenten Victor Wainwright en JW-Jones brachten hiervoor hun formidabele talenten naar de tafel. “Dit is de meest soulvolle en hoogwaardige plaat die ik heb gemaakt, en in een intieme studio (Fat Rabbit Studios) waar artiesten als Bob Margolin, Seth Walker, Debbie Davies, Candye Kane, Bruce Katz, Victor Wainwright, Tony Holiday en wijlen David Maxwell hebben opgenomen”, zegt Heideman. Een deel van het materiaal is gericht op de wanhoop, het isolement en de onzekerheid die velen voelden tijdens de COVID-19-pandemie, terwijl andere nummers zijn gericht op genezing, hoop en vreugde.

Het album trapt af met een rock n’ roll à la Fabulous Thunderbirds ontmoet boogie-woogie à la Victor Wainwright met Victor’s briljante pianospel. Het album weeft door klassieke blues, soul, funk en Americana, eindigend met een gevoel van hoop en geruststelling met een uitgeklede soulvolle vocale en resonatorprestaties.
Heideman was een prominente artiest op het Utah Blues Festival in 2022 en heeft riffs verhandeld naast enkele van de beste bluesartiesten ter wereld waaronder Victor Wainwright, Nick Moss, JW-Jones, Albert Castiglia, Terrie Odabi, Marquise Knox, Vanessa Collier, Laura Chavez en Mitch Woods.

Tracklist:
1. I Didn’t Do It [4:20] *feat. Victor Wainwright
2. Money Man [4:00]
3. You’re Pushin’ Me [3:05] *feat JW-Jones
4. Where Has the Love Gone [3:47]
5. Howlin’ Wind [4:11]
6. Never Felt This Way Before [3:27]
7. News [3:47]
8. Say You Mean It Baby [3:37]
9. Leavin’ Today [3:34]
10. Turn Out Fine [3:50]

Credits:
Written by: Eric Heideman
Produced by: Victor Wainwright and JW-Jones
Engineered by: Dave Gross
Songs Registered with BMI

Musicians:
Eric Heideman – Vocals and Guitar
Victor Wainwright – Keyboards, #1-9, Vocals, #1, 2
Michael Bram – Drums
Matt Raymond – Bass
JW-Jones – Guitar, # 3, Harmony Vocals, #2, 3
Dave Gross – Organ, #2, 4, 8, 9, 10. Percussion, #5, 10

Website: ericheideman.com


Ook op Blues Magazine ...