Foto Release: Cat Squirrel - Blues what am

Release: 6 oktober 2023
Label: Dixie Frog

Achter de naam Cat Squirrel schuilt een groep Spaanse blues “pistoleros” onder leiding van een pure legende van de Engelse blues: niemand minder dan de overbekende Mike Vernon. Oprichter in de jaren 60 van het label Blue Horizon, ontdekker/producer van enkele grote namen zoals het legendarische Bluesbreakers-album van John Mayall, het allereerste Fleetwood Mac-album of zelfs de eerste opnames van David Bowie, deze man heeft een lang CV.

Tegenwoordig woonachtig in Sevilla Spanje kriebelt de blues nog in zijn aderen en vond hij in gitarist Kid Carlos en mondharmonica speler Mingo Blanguer twee Spaanse blues mannen van kaliber. Drummer Pascual Monge en Bassist Oriol Fontanals complementeren de band die de boogie in de blues heeft zitten.

De eerste single van het Cat Squirrel-album “Blues What Am”, “Sugaree Sugaree” biedt een blues gespeeld in “shuffle”-modus die alle fans van de bluesmuziek zal bekoren. De knowhow van de groep is duidelijk indrukwekkend: klassiek, effectief en zonder franjes. Kortom, “Sugaree Sugaree” gaat meteen ter zake en dat is wat we vragen van dit soort liedjes en dit soort groepen. Ze zijn er om een ​​muzikale tradities voort te zetten waarvan de leider een van de architecten van de jaren zestig was.

Tweede single van het album “Blues What Am” van Cat Squirrel, “Out Of a Limb” is een kans om een ​​van de instrumenten van de blues in de kijker te zetten, namelijk de mondharmonica , de techniek die Mingo Balanguer tot in de perfectie beheerst. Een titel die ons onderdompelt in de traditie van deze blues, gebracht op een middenritme dat snel verslavend wordt. Duidelijk één van de hoogtepunten van dit Cat Squirrel album.

Derde single van het Cat Squirrel-album “Blues What Am”, “Let The Boogie RIP” klinkt als een bezwering ter ere van dit essentiële ritme in de geschiedenis van de blues. Je hoeft maar aan het repertoire van John Lee Hooker te denken om hiervan overtuigd te zijn. Dit is een titel die je zeker op de maat zal laten slaan en je zal onderdompelen in een sfeer van lichtheid en vreugde die specifiek is voor dit waanzinnige ritme.

Cat Squirrel Single - "Sugaree Sugaree"

 
Cat Squirrel are:
Mike Vernon (vocals),
Mingo Balaguer (harmonica),
Kid Carlos (guitar),
Oriol Fontanals (bass),
Pascual Monge (drums).

Socials:
Website: https://www.catsquirrelblues.com/
Facebook: https://www.facebook.com/mikevernoncatsquirrelblues/
Instagram: https://www.instagram.com/catsquirrelblues/
Youtube: https://www.youtube.com/@catsquirrel1675


Ook op Blues Magazine ...