Foto Recensie: Supersonics - Close To You

SupersonicsClose To You
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 9 december 2017

Tekst: Bennuman

De Supersonics uit het diepe zuiden van Nederland hebben eind vorig jaar hun debuut album ‘Close To You’ uitgebracht. En laat ik maar direct de spanning verbreken: wat een prachtig visitekaartje is het geworden!

Opgericht in 2016 door Pascal Snijders (gitaar en zang), Jeroen van Delden (gitaar en achtergrond zang) en John Hofmans (contrabas). Later werd daar John Rietberg (drums en achtergrondzang) aan toegevoegd. Het doel was te gaan werken met enkel eigen nummers in de ‘roots’ stijlen die dichtbij elkaar liggen. Zo ontstond een mix van rock ’n roll, rythm ’n blues, rockabilly, Americana, country en garage uit het begin van de zestiger jaren. Het is, mede door deze mix, maar ook door de uitstekende songs en pakkende melodieën van de componist van de band Pascal Snijders, een divers album geworden. Geen momentje verveling dus bij het beluisteren, integendeel!
Mij bekruipt het gevoel om deze band live te gaan meemaken, want daar gaat het zeker bij deze muziekvormen om, de echte energie komt pas los bij een optreden, al vind ik dat dit debuut behoorlijk die kant opgaat. Ik vermoed dus ook dat de opnames ‘live’ gedaan zijn.

Supersonics - Close To You (Album CD Promo Video 2017)


Tracks:
01. Face The Rain
02. Don’t Bring Me Down
03. Close To You
04. Stateline Fugitive
05. Devil’s Candy
06. Rain Down On You
07. Train Comes In
08. Mexicali Annie
09. Earned My Right To Be Hated
10. Boogey Man
11. Bad Habits
12. Travel The Road
13. Voodoo Blues
14. Might Go Insane
15. Catch You On The Other Side
16. Cajun Alligator Stomp
17. Oh Oh Ann (bonus)

Website: https://www.facebook.com/supersonics2017


Ook op Blues Magazine ...