misty blues none more blues album cover

Misty Blues

None More Blue

Format: Cd, Download
Label: Eigen beheer
Release: 14 februari 2021

Tekst: Jos Verhagen

Misty Blues, een blues band uit Massachusetts USA, en finalist bij het International blues festival (2019), is een blues band opgebouwd rond zangeres Gina Coleman. Wat aan deze Gina Coleman opvalt is haar donkere mannelijk klinkende stem. Het is total niet wat je verwacht, hier geen power house maar een stem kunstenares met een voorliefde voor jazz. Die jazz invloeden hoor je terug op deze CD van Gina Coleman met haar band Misty Blues. De band waarmee ze al een twintig jaar mee op pad is en een tiental albums produceerde.

Zoals zovele in de muziek business worstelde Misty Blues ook met de corona pandemie, het resulteerde in opnames op zolder kamertjes, in de huiskamer of de keuken die daarna samengevoegd zijn tot dit album. Ondanks dat men niet met elkaar fysiek kon musiceren is dit niet te horen in de mix, het is een vloeiend geheel geworden. Haar donkere stem past goed bij de set aan bluesnummers die ze allemaal zelf schreef. Gevarieerd en gevuld met mondharmonica, orgel, saxofoon en gitaar heeft deze CD voor iedereen wat wils.

De Cd opent met „My one and only“, een onheilspellend drum intro wordt gevolgd door de donker ingekleurde vocalen van Gina, waar verder op in het nummer de gitaar, het orgel en de saxofoon ruimte krijgen in het solo werk. Het is de stijl van Misty Blues, veel aandacht voor details, „I can’t wait“, een mooi duet van Gina Colemen met Ed Moran, die op meerder nummers mee zingt en ook de CD voorziet van mondharmonica bijdrages. De funky inslag van de baslijn in „These two veils“ doen je gelijk swingen. Misty Blues laat zo ik elk nummer sprankelend gitaarwerk horen, lekker keyboard spel, en een saxofoon die losjes door de nummers heen musicieert.

„Bodega blues“, een tradionele blues song met een mooi staaltje hammond (Benny Kohn), en waar Aaron Dean met zijn saxofoon maar weer eens fijntjes laat horen waarom de sax een goed solo instrument is in de blues. Nog meer blues traditie in „Change my luck“, Ed Moran levert hier een mooie harmonica bijdrage waarna gitarist Seth Fleischmann het geheel vakkundig afmaakt. „Downtown lennox town“, een lekkere 3 minuten durende vingeroefening voor de instrumentalisten, mondharmonica, hammond, gitaar en sax.

„Ready to play“, zie ook het onderstaande clipje, geeft je een idee hoe deze Cd tot stand kwam en laat zien wat de musici van Misty Blues in hun mars hebben, lekker nummertje dit. De fijne muzikanten Misty Blues, die klasse straalt van hun af, zeker de wijze hoe ze het instrumentale jazzy „Listen“ hebben vormgegeven, waarbij Gina als scattend haar bijdrage aanlevert. Zo blijkt maar weer dat de blues wereld vol ontdekkingen zit, een Cd vol mooie blues, gevarieerd door de wisselwerking van gitaar, keyboard, saxofoon, en een zangeres met een fijne stem.

 

Tracklist:
1: My One and Only
2: I Can’t Wait
3: These Two Veils
4: Bodega Blues
5: Change My Luck
6: Down in Lenox Town
7: Ready to Play
8: Listen
9: Step Right Up
10: Days Gone By
11: Nothing to Lose

Website Misty Blues: https://www.mistybluesband.com/


Ook op Blues Magazine ...