Foto Recensie: Jennifer Lynn and the Groove Revival - Gypsy Soul

Format: CD, Digital
Label: Blind Raccoon
Release: 14 april 2023

Tekst: Jos Verhagen

De bij de CD aangeleverde fact sheet opent met een quote uit een review van Blues magazine; “Female blues guitarists have long been an important part of the Blues-Rock world. You only have to think of ladies like Ana Popovic, Bonnie Raitt, or Joanne Shaw Taylor to understand what I mean. And now we can also add
Jennifer Lyn & The Groove Revival to that list.” Blues Magazine.nl

Ik kan me daar helemaal bij aansluiten het is wat Jennifer Lyn and the Groove revival doet uitstijgen boven de middelmaat. Echter op deze EP het is niet Jennifer maar haar writing partner Richard Torrance die met zijn spitsvondige, kraakheldere gitaarspel zorgt voor het 100% Blues gevoel. Jennifer speelt de rhythm gitaar zingt op Gypsy Soul. Ze is de Gypsy soul, haar zang mag dan wel geen Aretha Franklin zijn, maar haar vocalen passen bij de “back to the seventies” blues feel die Jennifer Lyn and the Groove revival deze EP Gypsy Soul hebben mee gegeven.

De titeltrack ‘Gypsy soul’ zelf is een heerlijke shuffle, met wat je kunt omschrijven als de klassieke Jennifer Lyn and the Groove revival gitaar sound. Zoals de gitaar door het nummer heen knispert, heerlijk. Authentieker gaat je de blues niet vinden, het doet denken aan de gouden tijden van Albert King. Naast Jennifer en Richard hoor je ook Barb Jiskra op de keys. ‘Low down dirty shame’ heeft een Southern rock feel; volgens Jennifer komt dat omdat de EP een band effort is en de bandleden alle een andere achtergrond kennen.

In de slow blues ‘Going round in circles’, met de piano als basis, vlammen Jennifer en Ricard, het is slow blues zoals slow blues moet zijn, gepijnigde vocalen en en knetterende gitaarsolo. “Give me all your loving” is weer zon’n lekker uptempo shuffle als de titeltrack Gypsy Women met ook hier weer fijne mix van gitaar en keys in de solo’s. Het afsluitende “You can take it all’, doet qua feel denken aan Tedeschi Trucks maar dan anders. Het is een fijn nummer waarin het gitaarspel en de zang van het Jennifer en Richard perfect aan elkaar matched.

Vijf nummers is te kort voor een band met zoveel zeggingskracht, vaak is het de opmaat naar een volledig album waarvan ik hoop dat we daar niet al te lang op hoeven te wachten.

Gypsy Soul | Jennifer Lyn & The Groove Revival

 
Jennifer Lyn and the Groove Revival:
Jennifer Lyn – Guitar Vocals
Richard Torrance – guitar , backing vocals
Jim Anderson – drums
Chris Addison – bass
Barb Jiskra – keys

Tracklist:
1. Gypsy Soul – 3:22
2. Low Down Dirty Shame – 3:35
3. Going Round In Circles – 3:51
4. Give Me All Of Your Lovin’ – 3:41
5. You Can Take It All – 3:11

WEBLINKS
Website: www.jlynandthegrooverevival.com
Facebook: www.facebook.com/JenniferLynAndTheGrooveRevival
Twitter: www.twitter.com/JLyn_GrooveRev
Instagram: www.instagram.com/jlynandthegrooverevival


Ook op Blues Magazine ...