Right here right now – Dave Keyes

Dave Keyes – Right here right now
Formaat: CD. Label: Keyesland Records. Release: december 2013

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door: Gerrit Schinkel

De piano knalt er meteen in, gevolgd door een scheurende gitaar, de stevige ritmesectie Frank Pagano op drums en Sue Williams op bas en de blazers die het afmaken. Het visitekaartje is meteen afgegeven met de opwindende shuffle Here she comes again. Een binnenkomer van de bovenste plank op het nieuwe album van Dave Keyes.

In het Robert Cray-achtige You think I don’t know gaat het tempo iets omlaag, maar in Nothing left to lose gaan de sax van Chris Eminizer en de trompet van Tim Quimette de strijd weer aan met o.a. de gitaar van Dave Fields. Pure traditionele boogie wordt ons voorgeschoteld in Shadow boogie. Sit right here doet me denken aan de gospelsongs van de southern rockgroep Wet Willie. Over gospel gesproken, Who stole the baby Jesus is een juweeltje, met een gastrol van zangeres Diane Cricchio. Never say goodbye is een mooie ballad met een solerende gitarist Jeff Perar.

Now’s the time is weer zo’n lekkere bluesrocker, gedragen door de keyboards van Keyes en de slidegitaar van Popa Chubby. Chubby is ook duidelijk aanwezig op Delta queen, een doordenderende rocker in de stijl van de vroege Allman Brothers Band. Het album wordt besloten met de prachtige akoestische folkblues Wronged man blues.

Right here right now is het 5e album van pianist en bandleider Dave Keyes uit New York City. In één woord een heerlijk album. Het swingt als een trein. Lekker keihard draaien is mijn devies. Dan maar ruzie met de buren.

1. Here she comes again
2. You think I don’t know
3. Nothing left to lose
4. Shadow boogie
5. Sit right here
6. Who stole the baby Jesus
7. Never say goodbye
8. Now’s my time
9. Delta queen
10. Wronged man blues

Website: www.davekeyes.com


Ook op Blues Magazine ...