Foto Recensie: Boz Scaggs - Out Of The Blues

Boz Scaggs – Out Of The Blues
Format: CD – Digital / Label: Concord Records
Releasedatum: 27 juli 2018

 Tekst: Joop van Rossem

De wat meer oppervlakkig ingestelde muziekliefhebber zal bij het horen van de naam Boz Scaggs op de proppen komen met titels als Lowdown en Lido Shuffle, ook in Nederland uitgegroeid tot hits en beide afkomstig van zijn geweldige album ‘Silk Degrees’ uit 1976.
Maar de inmiddels 74-jarige Amerikaan heeft een veel groter en mooier oeuvre, zelfs op latere leeftijd steekt hij nog in topvorm: zijn vorige twee platen ‘Memphis‘ (2013)  en ‘A Fool To Care’ (2016) waren twee onverbiddelijke voltreffers en zijn nieuwe ‘Out Of The Blues’ past kwalitatief prima in dat rijtje.
Met zijn karakteristieke stem, nog niet aangevreten door de tijd, levert hij in een kleine veertig minuten negen heerlijke liedjes af, die allemaal geworteld zijn in de blues maar af en toe ook rock- en jazzversierselen krijgen toegediend. De nummers komen enkele keren uit eigen koker, samen gecomponeerd met maatje Jack Walroth, maar ook covert Scaggs artiesten als Bobby ‘Blue’ Bland, Jimmy Reed en Neil Young, van wie hij een geweldige versie van On The Beach aflevert.
Ook Scaggs’ hulptroepen mogen er wezen: bassist Willie Weeks, drummer Jim Keltner, gitarist Doyle Bramhall II en toetsenist Ray Parker Jr. zorgden voor de ondersteuning. Hoogtepunten naast het al eerder genoemde On The Beach zijn het funky groovende openingsstuk Rock And Stick, Radiator 110, Little Miss Night And Day  en Bobby ‘Blue’ Blands The Feeling Is Gone. In deze vorm kan Boz Scaggs nog jaren mee!


Tracklist:
01. Rock And Stick
02. I’ve Just Got To Forget You
03 I’ve Just Got To Know
04 Radiator 110
05 Little Miss Night And Day
06 On The Beach
07 Down In Virginia
08 Those Lies
09 The Feeling Is Gone

Website: Boz Scaggs


Ook op Blues Magazine ...