Foto Recensie: Bacon Fat Louis - BFL#3

Bacon Fat Louis – BFL#3
Format: CD, Digital
Label: Tub tone records
Release: Juni 2021

Tekst: Jos Verhagen

Bacon Fat Louis was als band net lekker bezig om door te breken in Nederland, toen de Covid roet in het eten kwam gooien. Zoals zo velen moesten zij een herstart maken en dat doen ze met hun derde album simpelweg BFL#3 genaamd. Beïnvloed door RL Burnside, Johnny Lee Hooker hoor je dat terug in hun muziek. Het is Hill country blues maar dan op zijn Nederlands. De alternerende ritmes, de rauwe sound van de cigarbox gitaar, aangevuld met die brullende mondharmonica, gedreven op het ritmisch slagwerk, het tekent de sound van Bacon Fat louis.

Van het eerste nummer gaat de gashendel open, hier geen vette gitaarsolo’s, maar bluesrock ontdaan van alle poespas recht uit het hart waarbij het swingen voorop staat. De openingstrack Trouble is gedreven op een jachtig drumritme en zet de toon van dit album. All your love is nog enigszins rustig maar bij Wait and see slaat Bacon Fat Louis bij Hoevelaken linksaf (vrij naar Arie Ribbens) en gaat helemaal los. Zo speelt in Wait and see, Harp Attack Pete zich het eelt op de lippen, timmert Big kick Rik zich de blaren in de handen, en ragt Bo Hudson zich de nagels van de vingers, wat een heerlijk nummer.

Met maar acht nummers is dit album natuurlijk veel tekort, maar dit trio moet je live zien in een bluescafe. Zet een honderdtal liefhebbers met wat bier bij elkaar en feestvieren maar; nummers als Wait and see, Gotta bleed, Trouble, Legends, krijgen de zaak wel aan de gang.

Voor liefhebbers van de compromisloze blues vol heerlijke mondharmonica, ga dit zien, ga dit horen.

Bacon Fat Louis ~ All your love (official video)

Tracklist:
1. Trouble
2. All Your Love
3. Wait And See
4. Gotta Bleed
5. It Won’t Be Easy
6. What’s The Matter With Me
7. Legends
8. On My Demand

Website: https://baconfatlouis.nl


Ook op Blues Magazine ...