Foto Recensie: Ally Venable Band – Puppet Show

Ally Venable Band – Puppet Show
Format: Cd – Digital / Label: Connor Ray Music
Releasedatum: 13 april 2018

Tekst: Jos Verhagen

Je bent 18, je hebt drie opeenvolgende music awards op zak; als beste bluesband in Texas. Wat doe je dan als een bluesrock gigant als Lance Lopez je een kans biedt, dan pak je die kans. Dat is wat Ally Venable deed met deze cd ‘Puppet Show’. De cd opent met twee featured songs, Devil’s Son met Gary Hoey, lekker slide gitaarwerk en een mooie solo van Gary. De tweede is Bridges To Burn met Lance Lopez. En waar je een gitaarduel zou verwachten is dit meer op een zware riff gebouwd nummer. Een klein gitaar battle-tje zit er wel in maar het voelt toch als een gemiste kans.

Bij Backwater Blues gooit Ally Venable alle schroom van zich af en ondersteunt door haar sterke ritme sectie, Bobby Wallace bas en Elijah Owings drums en met mondharmonicawerk van labelgenoot Steve Krase, strooien ze er een lekker staaltje Walter Trout uit.
Rocken kan ze deze Ally zoals je kunt horen bij She Caught the Katy (And Left Me a Mule to Ride). Het origineel is van Taj Mahal, maar iedereen zal dit herkennen als de openingstrack van de Blues Brothers film. Hier lekker gitaarwerk afgewisseld met mondharmonica en wat Hammond op de achtergrond.
De titeltrack Puppet Show, sterke tekst, fijn baswerk, met een stem die aan Samantha Fish doet denken komt ze helemaal los, mooi nummer. Wat volgt is ook een genot om naar te luisteren, de slowblues Comfort In My Sorrows, zeven minuten spelplezier. Het ingetogen solospel wat ze hier laat horen verraad de klasse van deze dame.
Survive opent met een Hendrix-achtig gitaar intro gesterkt door stuwend baswerk en de fijne Hammond van, jawel Eric Steckel. Samen stuwen ze dit nummer naar eenzame hoogte, een heerlijk swingend nummer. Waste On You en het afsluitende Sleeping Through The Storm is ook weer zo’n lekker staaltje song-writing met vet stuwend baswerk.

Ally Venable, een jonge vrouw met ontzettend veel potentie, haar gitaarspel en song-writing, als ook haar band zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Goed gebruikmakend van de hulp van anderen zal zij de weg naar de top wel vinden, getuige ook de zevende plaats in de iTunes blues chart van april.

The Ally Venable Band


Tracklist:
01. Devil’s Son (feat. Gary Hoey)
02. Bridges To Burn (feat. Lance Lopez)
03. Cast Their Stones
04. Back Water Blues
05. She Caught the Katy (And Left Me a Mule to Ride)
06. Puppet Show
07. Comfort In My Sorrows
08. Survive
09. Waste It On You
10. Sleeping Through The Storm

Website: Ally Venable Band


Ook op Blues Magazine ...