Er gaat iets bijzonders gebeuren in Grolloo. Op zondag 20 augustus 2023 wordt in de Voorstreek, de straat waaraan het C+B Museum gevestigd is, een platenbeurs gehouden. De organisatie van die beurs is in handen van het Cuby Museum en deze beurs wordt samen opgepakt met Variaworld, een organisatie die ruime ervaring heeft in het opzetten van platenbeurzen. Het is de eerste maal dat het Cuby Museum een platenbeurs houdt in de directe omgeving van het museum.

Inmiddels hebben zich al ruim veertig standhouders voor deze beurs aangemeld. Het aanbod dat op de beurs te vinden is, varieert enorm. Het gaat daarbij om vinyl singels en LP’s, maar ook worden CD’s aangeboden, alsmede andere muziek-gerelateerde producten. Dat kan uiteenlopen van T-shirts en caps tot posters en boeken. En de aangeboden muziekdragers bieden een repertoire van smartlappen tot rock en van Bach tot blues. Vele genres staan in de schappen bij de verkopers.

Het C++B Museum in Grolloo staat zelf ook op de beurs met een stand. Het museum, heeft als doel de herinneringen Harry Muskee en Cuby & The Blizzards levendig te houden. Daarnaast tracht het museum de muzikale herinneringen van de band over te dragen aan jongere generaties.

Het museum staat op de beurs met artikelen als boeken over C+B, zoals het boek van auteur Koert Broersma “Some body will know Someday”, en ook het boek van Hans Waterman, oud-drummer van C+B, “Drumsolo”.

Daarnaast worden T-shirts, caps, mokken, platen CD’s en meer artikelen van C+B en het C+B Museum aangeboden.

De toegang tot de platenbeurs is geheel gratis en ook het parkeren is kosteloos. Parkeren kan op de parkeerplaats bij café-restaurant Hofsteenge en op het grasveld tussen café Hofsteenge en café-restaurant Gerrie aan de Hoofdstraat in Grolloo.


Ook op Blues Magazine ...