phil bee

Phil Bee wint Dutch Blues Award Vocalist 2015

Phil Bee mag zich de winnaar noemen van de Dutch Blues Award 2015 in de categorie Dutch Blues Vocalist. Phil was één van de door de Award Commissie van de Dutch Blues Foundation voorgedragen muzikanten en wist uiteindelijk de meeste stemmen binnen te halen.

Phil Bee heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Hij draait al weer heel wat jaartjes mee. Via bands als D-Train, Doctor Rhythm, Phil Bee & the Buzztones en samenwerkingen met groten als Jan Akkerman, Noel Redding, Steve Lukather belandde hij eind 2008 bij King Mo. Zelden is er een Nederlandse band geweest, die in zo’n korte tijd zoveel van zijn ambities heeft weten te realiseren.
Stilstand is achteruitgang, dus werd in 2014 een nieuwe weg ingeslagen met Phil Bee’s Freedom. Een sterke debuut cd en een succesvolle trip als winnaars van de Dutch Blues Challenge naar de International Blues Challenge in Memphis zorgden ervoor dat deze band stevig op de kaart staat.

De motivering voor de nominatie: Phil laat horen dat hij constant bezig is zichzelf te verbreden, te vernieuwen en zich te ontwikkelen. Hij is een echte frontman, die laat zien dat er meer bij komt kijken, dan een leuk deuntje ten gehore brengen en beschikt over een van de meest soulvolle stemmen van Nederland.

Informatie over de uitreiking van de Award volgt zo spoedig mogelijk.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

www.dutchbluesfoundation.com


Ook op Blues Magazine ...