DUTCH BLUES AWARDS 2024 – WAARDERING VOOR BLUES NEDERLAND

Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights. Zondagmiddag 6 oktober worden acht Awards uitgereikt tijdens de Dutch Blues Challenge, die dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg Utrecht plaatsvindt.

UNITED BY MUSIC

United by Music ontvangt de Award in de categorie Bijzondere Prestatie, omdat zij muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor publiek. Op deze manier zorgt United by Music ervoor dat mensen met een beperking zich via (blues)muziek verbonden voelen met elkaar en mee kunnen doen in het leven.

Foto: PR United by Music

United by Music is een stichting, opgezet in 2005 door Joris van Wijngaarden en Candy Kane. Een groep enthousiaste vrijwilligers en blues muzikanten ondersteunen en repeteren met de muzikanten. United by Music is internationaal verbonden met stichtingen in Noorwegen, Roemenië en de Verenigde Staten. Al ruim 15 jaar wordt met meerdere bands zowel nationaal als internationaal opgetreden.

Een bijzondere prestatie, die volgens de Dutch Blues Foundation een Award verdient.

Meer informatie: www.unitedbymusic.nl

Eerdere Awards per jaar en categorie: https://www.dutchbluesfoundation.nl/bluesgrafie

De uitreikingen vinden plaats tijdens de finale van de jaarlijkse Dutch Blues Challenge op zondagmiddag 6 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht. De finalisten voor de Dutch Blues Challenge 2024 in de categorie bands zijn Emily Hill, Five Dollar Shake, Meryn Bevelander Band en Mojo Hand. In de categorie solo/duo’s zijn de finalisten John F. Klaver en Merel van de Keer. Zij gaan de uitdaging aan om als blues-act binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en bij de European Blues Challenge (EBC) in 2025 in Split, Kroatië.

De middag wordt afgesloten met een unieke jam-sessie, waarbij zowel jong talent als ervaren muzikanten, samen het podium delen.

Tickets voor dit evenement zijn te bestellen op de site van TivoliVredenburg.

Meer informatie over de challenge- en de award-procedures is te vinden op de site van de Dutch Blues Foundation: www.dutchbluesfoundation.nl


Ook op Blues Magazine ...