Ruben_Hoeke_Band_Loaded

‘Een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues.’

Gitarist/componist Ruben Hoeke (36) begint op 14-jarige leeftijd met gitaar spelen. De droomwens om ooit in het Nederlands elftal te spelen vervliegt als hij toevallig het intro hoort van de Guns ‘n Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Bezeten van de gitaarmelodie, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar. Ruben Hoeke is inmiddels een gevestigde naam in het Nederlandse blues, pop en rock circuit. De gitarist deelde sinds zijn 1e optreden in 1992 het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, Belgie, Estland, USA, Ierland en Curacao. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg, met zijn eigen band. Je kunt hem nu al plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.

In 2006 verschijnt van zijn band het debuut album SUGAR (Tour de France Plaat / Best verkochte R&B cd 2006) gevolgd door het bekroonde album COEXIST in 2010. Op beide albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de presence. Naast deze twee albums, wordt de band geroemd om hun fantastische, energieke live optredens.

Een recensent omschreef de band als ‘een formidabele formatie met een unieke sound’ en het optreden’ ‘vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal’. In 2008 wordt Ruben door zijn collega muzikanten verkozen als Nederlands Beste Gitarist. Op 1 maart 2013 zal het 3 album LOADED uitkomen gevolgd door een nieuwe tour. Een album vol Soul, vette Rock, Pop, Boogie en stampende Rhythm & Blues!

Ruben Hoeke – Gitaar, Paul Brandsen – Bas, Arjen Knaap – Drums, Frank van Pardo – Zang

Release 1 maart 2013 (Dimension Records)

Officiele release party: 23 maart 2013 Paradiso – Amsterdam

www.rubenhoeke.com


Ook op Blues Magazine ...