Ongeloof en verbijstering bij The Neil Young Mirror Band

The Neil Young Mirror Band
Poppodium Escape, Veenendaal
18 april 2010

Tekst & Foto’s : Gerrit Harmsen

Enkele maanden geleden vertelde iemand mij dat er in Nederland een zeer goede Neil Young coverband zou bestaan, The Neil Young Mirror Band. Op een zeer zonnige zondagmiddag op naar Veenendaal om eens te kijken wat er van deze woorden waar is. Frontman Gerrie Wolthof stond in 1985 als Neil Young in de Soundmixschow finale. Nadien heeft hij niet stil gezeten  en met zijn band ‘Still Going West’ schijnt hij 2 country/pop albums te hebben gemaakt die behoorlijk verkopen. Af en toe tovert deze band zich om en brengen zij een tribute aan Neil Young, zijn held van vroeger.

Als rond 15.15 duidelijk is dat de band gaat starten blijkt er met slechts 40 man een matige opkomst te zijn  in de Escape. Voorspelbaar is het meeste publiek de 40 al ruimschoots gepasseerd. Gerrie

[als Neil Young] en zijn band trappen akoestisch af met het schitterende Out On The Weekend. Aangekomen bij de derde song, Old Man, begint de zaal al te zoemen.

Een positieve verbijstering valt er over de aanwezigen, doe je ogen dicht en het verschil van de echte Neil Young is nauwelijks waar te nemen. Ongeloof, hier en daar worden uit de ooghoeken kleine nostalgische traantjes weg gepikt. Na de kraker Heart Of Gold wordt de gitaar ingewisseld en krijgen we een elektrisch vervolg. Inmiddels zijn er nog een aantal laatkomers binnen gestroomd en sluit men de eerste set met Cortez The Killer af voor een totaal van rond de 60 aanwezigen. De pauze, buiten in de felle zon, wordt gebruikt om de verbazing over de eerste set met elkaar te delen.

Als de eerste tonen van set 2 te horen zijn wil iedereen zo snel mogelijk naar binnen en lijkt het ondanks 60 aanwezigen toch nog dringen om het eerste in de zaal te zijn.

Via opener I’ve Been Waiting For You en enkele andere geweldige songs zoals Mr Soul, Southern Man, Alabama, Drive Back en Like A Hurricane komen we uiteindelijk bij het einde en worden we met de toegiften Hey Hey, My My en Rockin’ in The Free World getrakteerd op een erg lekker toetje.

Gerrie Wolthof zorgt samen met Hemmo Barla[gitaar en zang], Ad Antoinisse[bass en zang] en Bert Stadman  dat deze middag voor velen een onvergetelijke is geworden. Deze heren vormen een eerste klas kwaliteitsband. Voor fans van Neil Young, deze band is een absolute aanrader.

The Neil Young Mirror Band

Internet: www.stillgoingwest.nl

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concertverslagen
Sort by
26 april 2010|Categories: Concertverslagen|Tags: |6 Comments

6 Comments

 1. Herman KB 27 april 2010 om 08:19 - Antwoorden

  Jaja, en dat voor een band uit Veendam en omgeving!!!

 2. jim 27 april 2010 om 14:13 - Antwoorden

  ik ben ook op deze zeer zonnige zondagmiddag wezen kijken en heb inderdaad met verbazing gezien en gehoord hoe fantastisch deze jongens muziek van neil naspelen.heb neil zelf al 3 keer echt mogen meemaken en daar doen deze jongens zeker niet voor onder.TOP!!!!!!!!!!

 3. Heinz 24 november 2010 om 18:34 - Antwoorden

  Heb dezelfde ervaring als schrijver dezes, met dien verstande dat ik al hoge verwachtingen had die volledig werden waargemaakt. Gerry (en zijn band) zijn echt fenomenaal.

 4. Kees Melisse 22 februari 2011 om 22:08 - Antwoorden

  Ook wij waren zeer onder de indruk van de Neil Young Mirrorband.
  We hebben ze gezien in Waalwijk op Zondag 20 Februari 2011.
  En hopen ze weer snel te zien in het Brabantse.
  Grote Klasse en prima vertolking.
  Een aanrader voor een ieder.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe